Bloggen ligger lite nere..

Bloggen har legat lite nere under senaste dagarna.. Det har nog berott på att vi tagit lite halv paus så länge vi inte har någon header. Det känns inte alls kul att blogga då den inte finns, men det är på gång. Jag tror jag har en som kan fixa nu.. ;) Jag funderar också på att skaffa en privat blogg.. Med gästlösen för ändast mina vänner IRL? Eller så en helt normal? :P Mjaa.. Får se.. :)

Min kväll har varit helt bra. Pratat och haft kul me massa folk.. Vart jag ska imorgon kommer på bloggen om en lite stund. :)

// Sara


sjuk..

Så e man sjuk igen.. Eller bara feber men ändå, inte så kul att rida när huvudet känns som att det ska bulta sönder :P

Var trots allt ändå och rida Mir i terräng. Marie och Frida hängde på :) Och jag kan ju bara konstatera än en gång, att Frida är en riktig krutshettis! :D lilla gumman.. <'3



// Anna

Dressyrlektion

Idag så hade jag och Mir dressyrlektion för en dressyrryttare. Det märks verkligen skillnad på ridningen efter några dressyrlektioner.Specielt märks det på min sits.
Min sits har alltid varit lite halvdålig men nu så börjar den bli bättre. Och det märks på resten av ridningen oxå. :)



Jag tycker att alla borde ha dressyrlektioner lite ibland. Hoppryttare som skogsmulleryttare, ja alla!
För det gör verkligen skillnad. :)

// Anna

Dressyr

Jag har varit lite oaktiv här på bloggen nu under en tid. :P Så tror inte jag har berättat att det ändå blev dressyrtävling idag. Jag tycker så mycket om min lilla gulliga fjantponny. <3



Liv var en aning piggare änn hemma där, men han var ganska spänd och funderade på mycket annat. Men det blir hoppeligen fler gånger bara vi får honom bätre in i transporten. :p
Vi fick 57.2 % och blev typ 6 av 15 st.
Tror det var Livs första tävling dressyr iaf så riktigt bra. Lungn är han iaf.<3

// Sara


Just nu fungerar allting så bra..

Som rubriken säger så fungerar ridning bättre nu än vad den gjort på länge. :) Mir är underbaraste hästen i världen :D <3 nejj men det är nog mest pga att våren kommer nu och allt, man kan verkligen rida ordentligt. *vårkänslor*
// Anna

Snell snell och snell

Liv  är så otroligt snäll, jag red honom först idag oxh sedan red Lydia honom lite. I skritt trav och galopp, Liv var hursnäll som helst med henne.
Med mig var han ungefär som vanligt, eller som detoftast brukar vara, lite lat men rund och fin i trav. :) Han e gullig. ;) Jag vill slippa på hoppträningmed honom nu snart så jag slipper och känna hur han är på hoppbanan. Innan det jag ju inte om jag vill satsa på honom. Men hos oss kommer han nog vara ett bra tag, hoppas jag. :)
// Sara

Bajjs

Mår lite dåligt just nu.. Lite problem här och där och missförstånd. Men det går vell bra. :)

// Sara


Dressyridning

Idag har jag tänkt att vi ska rida dressyr med Liv. Denna veckas söndag skulle det vara dressyrtävlingar vi takalan talli, lagdressyr dessutom. :) Men jag har nog trogligen inte något lag.. Ifall vi nu kmr att tävla då på söndag skulle det nog bli Lätt:c. Så vi ska träna på att snabbt från halt lyfta trav osv idag. Det är länge sedan jag sist ridit Lätt C så kommer inte ihåg banan, men lite ungefär. :) Får se hur det fungerar idag och sedan fundera vidare om det skulle vara en möjlighet. :)


// Sara

Härligt väder

Härligt väder är det idag, synd att kvällen blir förstörd pga. Ishockeyn.. Vi var och red i terräng idag. Liv var helt "vanlig" i både skritt å trav, lungn och fin. I galoppen så var han först lite seg, men då vi skulle sakta ner så då hade han nog fart. Men det är bara kul med en ponny som tycker om det han gör. :)



Jag ska ha mamma att ringa till Niina ifall vi skulle rymmas med på hoppträning imorgon med Liv. Men det kan hända det är fult, men isf går jag som vanligt och rider honom vid stallet. :))

// Sara

Ridit Mir.. <3

Idag var jag med Mir till en manege här nära och rida. Det gick riktigt braa faktist. :) Man blir verkligen avundsjuk på dom som har tillgång att rida i en manege varje dag nu då underlaget är så här dåligt.. menmen, det är bara att vänta till sommaren! längtar...  <3



// Anna


Migrän, hur stavas det?

Jaa, men iaf så har jag sjukt mycket huvudvärk nu.. Hoppas verkligen inte jag blir sjuk.. Fö imr blir en super awsome kväll. Hoppeligen. :')
Våra värk mediciner är slut så jag får pina mig.. Men ska nog gå och lägga mig, har de senaste nätterna sovit endast 6-7 timmar. Jag har verkligen sömnbrist just nu..

// Sara

Köpa ponny?

Fick meil om vi är intresserade av att köpa Liv idag. Får se hur det går..


// Sara


gårdagens tävlingar

jag hann aldrig blogga igår om hur det gick på hopptävlingarna.. :) Men nu ska jag göra det :D

I 100cm så glömde jag bort banan i omhoooning så Mir vcar inte beredd på ett hinder så han rev. 4 fel i omhoppning alltså men jag är ändå riktigt nöjd för han var superduktig :D en 7:de plats blev det ändå eftersom att det var så lite felfria rundor. :)

i 110cm så var vi felfria i både rundbanan och omhoppning och det blev en 2:a plats. Jeeijj :D
Riktigt bra for även den banan. :)

Bilder och eventuellt filmer kommer senare!

Här är nån bild från uppvärmning bara




Dåliga bilder, javet, men har inte hunnit få dom andra än.

// Anna


Utrustning som lockar.. :')

Det här med att man inte får ha märkernas logon tkr jag är super dåligt. :( Fast jag förstår det att man inte borde få ha så stora logon. Men att man bara få ha en enda logo på hela utrustningen. (?) Eller hur var det, inte många iaf, är ganska så fel. Te.x om man har GPA hjälm och tretorn stövlar så måste man teipa över på nån av dessa. Dessa logon är ju super små , te.x logon på benskydd & lindor känns det lite onödigt att teipa över..

Jag har iaf nu letat och letat efter schabrak utan logon. Jag hittade ett fint från Lami-Cell plus benskydd. Turkosa färgen var slut, men lime grön fanns. Min andra favorit färg. ;)



Vill ha!!! Men i dagsläget så har jag nog inte råd. Men något att träna och tävla i behöver jag. ;)
Ifall dte blir så att vi börjar åka runt på träningar och tävlingar, så behöver vi transportskydd.. Eftersom jag är så lat och det inte är så lätt att linda en häst ben på andra livliga platser.. :P


Dessa transportskydd hade hööks på rea för nån vecka sedan. Nu kostar de 69 e, då kostade de typ 49. Måste vänta på att dom kmr på rea igen. :)

// Sara

Första dressyrträningen

Nu har jag och Liv ridit vår första dressyrträningen tillsammans. :) Jag tycker själv att det gick bra. Han kändes helt okej, en aning lat till först men riktigt bra gick det nog. Han blev såå fiin i slut traven idag. :') Eller dte är han oftast då det lossnat. ;)
Nu väntar jag ivrigt på att slippa och träna och sedan börja fundera på att tävla. Hehe, började fundera ifall jag skulle rymmas med i nån grupp i nästa veckan vid Takalan Talli. Har inte ridit där på över ett halvt år nu, förutom då på tävlingar. Så det känns ganska länge sedan, och jag saknar verkligen Synttäri. :( Men jag skulle såklart åka dit med Liv. :) Fiina fiina ponnyn. <3


Sötponny. <3

// Sara

Angående de nya reglerna

Det har kommit en hel del nya regler här i Finlang angående  märkerna på kläderna. En av dom är att man på tävlingsplatsen, och oxå inne på banan bara får ha en logo på sammanlagt hästens utrustning och på ryttarens kläder. Som tex. om man har en kingslandmössa med en KL logo på så får man inte ha en tex. Jacsom jacka eller något annat klädesplagg med en logo på. Och detsamma gäller hästen. Så om hästen har tex ett shabrak med ett horze märke på så får varken ryttaren eller hästen ha någon anna logo på hela utrustningen.

Jag själv tycker att dethär är ganska ommöjligt. För det finns ju en logo på nästan alla klädesplagg.. Så det blir väll att tejpa över alla tretorn, gpa, jacson, KL och alla andra märken imorgon. Fast jag tror inte att dom är så nogranna med den regeln dit vart vi ska och tävla imorgon. Det är nog värre på andra, lite större tävlingar som tex. i Ypäjä.

Men jag förstår ändå varför dom har regeln. För tex. kingsland spider ju sjukt mkt gratis reklam genom deras populära klåder med stora logon på.












// Anna



tävling imorgon :D

Som rubriken säger så blir det min och Mirs första tävling imorgon. Spännande :D
Vi ska delta i 100cm och i 110cm.



I morse steg jag upp halv 7 och for till Vasa på några föreläsningar om hästens muskulatur, de nya reglerna för i år och sånt. Och allt var på finska.. Så man är ganska slut i huvet efter att ha ansträngt sig hela dagen bara med att förstå vad dom andra pratar om. :P

Sen kom vi hem en 6-tiden och då for jag och rida Mir. Han var suuuperduktig. :)
Sen och ställa allt i ordindg för morgondagen och nu snart sovdax. *längtar*



// Anna

Hejdå vinter pälsen!

Nu har Liv börjat lösa vinterpälsen. Ännu löser han inte så mycket men en hel del ändå, speciellt på bogarna. Efter att vi ridit så rycktade jag honom ganska länge. Kände lite på ryggen som verkar bätre. Hans egna sadel var lite för trång för honom och passade inte så bra, men nu har han haft en tid en annan sadel och den verkar fungera bätre. Han sänker inte alls ryggen då man trycker på den som han gjorde då innan. Vilket är bra! :)
Liv var riktigt fin att rida idag, jag har ju inte ridit honom på några dagar. Han var lite piggare och var väldigt fin idag. Jag red honom inte så länge så att han skulle bli svettig. Så att vi orkar imorgon på dressyr träning. ;)


Föresten så försökte jag tänka på min sits helatiden idag. Jag tror jag fick ganska bra hållt min skänkel på rätt ställe. ;) Iaf i skritt. :)
Så nu blir det ändring på den sisten på bilden, så ska vi se ifall jag får tips på att få fram honom imorgon då också :)

// Sara


Lite nya bilder

Fotade lite idag i stallet, Valtsu fick vara den som var mest framför kameran idag. :)









Sist men inte minst en bild på liv <3

// Sara


Sena rutiner

Mina rutiner har blivit typ en timme senare än vanligt på kvällarna nu e klockan snart 11, jag ska ännu packa inför morgondagen.. Vi ska på disco men vi vet nu inte riktigt vad det är för slags disco, tror inte dte är så bra.. XD haha men det ser vi då. :)


Jag och Anna i skolan idag.. x)

Godnatt <3

// Sara

Det blev en aning sent igår.

Jag hann ju inte änns hem via innan jag skulle till Jakobstad igår. Halv fyra nångång så bytte jag bil och vi körde till Jakobstad. Hemma var jag först klockan halv elva. Blev en hel del timmar, men jag tyckte det var kul. :)

Nu måste jag sälga några godislådor..

Puss&hejj

// Sara


Lite uppdatering

Jag har typ inte riktigt nånting att blogga om nu just.. Får bli lite uppdatering bara. :P

Såhär ser iaf resten av min vecka ut :D

Torsdag: Hopplektion

Fredag: Dressyrlektionoch på kvällen disco ;) Och så kommer antagligen Sara och Julia hit före discot

Lördag: Nån slags träningsdag för ryttare eller liknande, vet inte riktigt vad det är ens haha :D plus att ställa mej och Mir redo för...

...Söndagen
då det blir min och Mirs första hopptävling för säsongen :D wihoo :P




// Anna


Träns

Jag har börjat bli lite halv svag för snygga träns. Livs ena träns är ritkigt fint! Med bred nosgrimma och mjukt läder. Jag har hittat några träns som skulle vara riktigt snygga och fina. ;)


Det här tränset är lite speciellt tkr det är ganska snyggt med lite flätat. ;)


Ett riktigt super fint träns med mycket bred nosgrimma. Gillar tränset nästan mest. Verkar som om jag gillar tränsen åt dressyr hållet.. ;)


Ett träns med mexikansk nosgrimma, helt okej.. Men inte ändå helt super snyggt.. ;) Måste söka efter fler mexikanska. :) ( stavning? )

// Sara


Livsen

Tänkte att jag skulle skriva lite kort och berätta om hurudan Liv är. Jag har ju haft honom endast i lite över två veckor.
Liv är en 10 årig valack. Han är korsning mellan estinskponny och fullblod. Importerad då han var 4-6 år från Estland. ( Jag vet inte säkert )
Han har inte tävlat pga. ryttarens ointresse för tävling. Därför är jag lite skeptisk, men vi får se vart träningen leder. Han har löshoppats 120 cm, och är pigg i hoppningen. En sämre egenskap hos honom är att han är lite halv lat i dressyr. Eller han har sina dagar.. Han har mest stått i ett halvår innan han kom till mig så han har knappt några alls muskler. Men det kommer. :)

Han är super snäll att hålla på med, han är seriöst så lung och snäll. <3





// Sara

Lat ponny

Liv var lite segare och latare idag. Var inte alls kul att rida honom. :P Efter ridningen tränade vi lite lastning. Gick helt okejj.. :)

Kmr ett inlägg om Liv senare..


// Sara


Jag och Mir gullet <3

Igår så fotade min kusin Julia mig och Mir lite grann :) Eller vi hade inte tänkt fota så mkt hästar menmen... Gick inte så bra :D
Så Mir fick ställa upp som modell ännu en gång ;) haha

Men iaf, här kmr lite bilder :)










// Anna




Datan flippade ur..

Kunde inte blogga alls igår, datorn dog.. Eller tangenterna blev helt sjuka.. Några bokstäver blev till siffror då man tryckte på dem osv.. Hoppas det inte är fortfarande så. Jag fick först hjälp av en, och så försvann det. Men så tryckte jag vell på nån knapp i misstag och så fungerade det inte längre att tryckar ned shift och alt så att det skulle försvinna.. Så då stängde jag av den och så kom den inte på längre, då gav jag upp.

Igår var Liv mycket kul att rida, jobbade lite mer med honom igår eftersom han fått det ta så lungt i två dagar. Han var riktigt fin och avslappnad i slutet av ridpasset. ;) Svettig ponny efteråt.

Nu ska jag ställa mig till stallet, har träningar ikväll. Trodde de var imorgon, så får se ifall jag hinner dit också. :)


// Sara


Lite bilder iaf.

Liv var inte lika bra att rida idag. Han var lat och tittade på mycket annat. Men så var han också väldigt försiktig med stegen nu då det är så halt. Jag galopperade knappt något alls eftersom det var så halt.
Men ibland gick det bätre, speciellt mot slutet. :)





ååh den skänkeln.. -.-




 Dessa bilder fick ni se för den här gången. :)

// Sara

...


// Sara

Fotografering för Sara & Liv med

Nu ska jag snart iväg till stallet. Sofia har lovat att komma och fota oss, har ju knappt inga alls bilder på mig och Liv så nu hoppas jag det blir mycket bra bilder. :) Alltså blir det att rida Liv och mocka i stallet plus lösdriftarna.. Känner på mig att det kommer ta länge. :P Mer kommer och hoppeligen bildbomber. ;)


// Sara


hahah ;)

Igår kväll så kom jag och min finemaliska kusin Milla på att vi ville skrinna. Så vi tog på oss skridskorna och gick ut på gården och skrinnade haha :P
För det var typ bara is överallt så det gick nog riktigt braa :D



// Anna


idag är det fotografering som gäller ;)

Superfint väder idag! :) Min kusin Julia kommer hit så då ska vi fota lite :) eller ganska mkt ;)
Jag fotade hästarna redan  lite grann imorse då Milla och jag lade ut dom. :)

// Anna


50 cm klass med Valtsu nångång i höst :)


Hoppning <3

Hoppade första gången med Liv idag. Han var lite latare idag, men det kan hända ett dte beror på att jag red honom ganska länge igår.. Ska rida honom lite kortare stund imorgon. Ridningen idag gick helt okej, han hoppade fint och jag väntar ivrigt på att vi båda ska få lite bätre form och slippa och träna. Jag var ju inte riktigt i bästa skick med min tumme.. Men det gick. :) Var det kanske 70 cm det sista vi hoppade. Inte så högt, men räcker bra för lilla invalida mig. ;)



// Sara


Full dag

I morse så tog jag och Marie en skogstur med småponnysarna. :) Jag red Frida haha, mina ben tog i marken :P nästan iaf :D Dom var riktigt duktiga :)
Sen var jag på zon-terapi och ansiktsbehandling och ikväll hoppträningar med Mir. :)


vad ska ni göra/har gjort idag? (:

/ Anna


RSS 2.0