Dagen full med ridlektioner...

Denna dag har varit full med ridlektioner :P Först hade jag ridlektion åt några småungar och sen så åkte jag själv iväg med Mir för att ha lektion.. Shitt vad han var jobbig idag...! -.- Kanske berodde lite på att jag själv mådde så otroligt illa så att jag inte orkade rida honom fullt.
Men nu ska jag iaf packa och sen iväg till Juilas. :D eller saras, vi vet inte riktigt än.. :)

// Anna


Fredagen hittills

Vaknade kl 12 av att pappa kom hem och sa att jag inte svarat i telefonen?! Hade tydligen bara sovit fast han ringt flera gånger. :) Så  for ja till Mini-Maid och jobba där i ca 3 timmar och nu kom ja hem. Nu ska jag städa och sedan till Julias. :)



Håller på och snöar lite nu, hoppas verkligen det skulle komma mkt snö, jag har aldrig förut varit med om ett nyår utan snö. :(


Från en slalom lift i Äkäs får några år sedan. :)
Jag i mitten.. ^^


Fionis <3

Nyår

Planerar lite tillsammans med Anna & Julia vad vi ska göra på nyår. Hoppas vi hittar på något kul, som på riktigt. Vi ska vara hemma hos mig.. ^^ Imr ska vi till Julias, få se vad vi hittar på där.



Här på dessa bilder synns alla vi :D

Hihi ;)

// Sara


ååh j*vla skit ben!!

Jag hatar mina ben. -.- Skulle byta ut dom vilken sekund som hellst.. Dom är sneda och konstiga och har alltid något fel i sig. Som tex idag, bara för att Mir var lite svår att få genomriden så att jag måste använda mkt skänklar så blev dom så sjuka så att jag knappt kan gå på dom... Och jag kan inte vara ute och springa eller nåt sånt för då är dom svälda i en vecka. Plus att det ändå inte går för dom bara låser sig hela tiden. -.- Dra åt h*lvete j*vla ben!!!!

Lite bättre är det om jag har dom tejpade med såndär kinatejp..
men det är ju oxå sådär lagom snyggt.

// Anna

Shoppnig för mej idag också... :D

Ursäkta att jag inte hunnit blogga förut idag men vi (jag, kusinerna, kusinens pojkvän, mamma, min moster och mormor) for redan klockan halv 8 i morse med lessarbussen iväg till Vasa för att shoppa. :D

Hittade nog lite grejjer... :) men dock inget som var på rea. Det brukar vanligtvis vara så av nån konstig anledning... :D

Här är en bild på det jag shoppade.

En mysig halsduk, valigt svart T-tröja, pyjamasbyxor, bh, tygskor (kanske inte direkt säsong för dom nu men :P), lite smink och sånt som kan vara bra att ha. :)

// Anna

Shoppning

Var som sagt till stan idag med mamma & Lydia. Jag gick omkring i alla klädbutiker under tiden dom sökte någo ytterkläder till Lydia. Jag hade ett presentkort till H&M och hittad en blåvit randig skjorta och så rosa byxor. <3 Testade också ett par orange som också var fina men dom rosa passade bätre. Sedan for vi till Foto-Björndahl, Lydia skulle köpa nya ridbyxor. Det blev ett par bruna från Pikeur så fick jag ett par vinter ridhandskar, KL kan ha dem då jag kör snöskoter också eftersom de inte blåser genom dom som det gör med vanliga stickade vantar. Så nöjd är jag. :)
Får se ifall jag ska baka pepparkakor.. Ellr jag tror jag måste eftersom jag fick handskarna.. Jette kuul </3...

Laddar upp bilder på kläderna senare.. Mitt objektiv är på putsning nu eftersom det var så mkt damm i det, så har ingen system att fota med så får se vad jag hittar att fota med. :)

// Sara



:)

Kom nyss in efter att ha varit och ridit Mir. Ååh vad han var fantastisk.. <3 Och det var MIndy oxå för den delen. Och Frida med. Haha, underbara hästar jag har :D



Jag har oxå kört ganska mkt traktor idag.. Det är ganska kul faktist. :D 
Bilden är från i somras då jag och några kompisar tältade på fältet och hittade en kul grejj att posera med ;)
 
// Anna


Fel rutin?!

Jag har kommit in i nånslags fel rutin. Somnar mellan klockan 2 och 4 på nätterna och vaknar ungefär kl 13-15 på dagarna. Imorgon ska vi på rea ifall det finns något kvar då längre.. Vi är ju förståss ute till sist som alltid. ^^
Vet inte ännu vad jag ska göra med mina julklappar, fick presentkort för 190 e.. oc 100 e till Jim&Jill.. Jag gillar egentligen inte änns så mkt butiken, är dyrt och så är de inte så bra kvalité på greijjerna...



Fick också 40 e till H&M det är bätre. ;) Men finns knappast några greijjer kvar längre på rean..


Så fick jag också 50e till Björndahls men ska spara det och sätta ihop det till hjälmen. ;)


Bjuder på lite bilder från Ridlägret. :)




Tino pojken som är såld nu

Joanna puttade över mig till andra sidan.. :P

// Sara

KINGSLAND

Jag är en av många som bara älskar kingsland grejjer! Inte bara för att de är snygga, de är oxå av superbra kvalitet.
Här kommer bilder på lite kläder och sånt som jag själv har från kingsland. :)


Dessa handskar har jag i både svart och vit. Man får superbra grepp med dom!

Så har jag som många andra den klassiska dunvästen i mörkblått.


Under dunvästen brukar jag ofta ha denna KL softshell-jacka.


Dålig bild på mig själv med dunvästen och jackan.


Denna KL mössa är bara för bäst :D hittade dock inte någon bild på exakt den jag har, men här är iaf en KL mössa.

Jag gillar denna tävlingtröja riktigt mkt oxå. :)


Hmm... Har jag glömt något...? KL strumpror har jag ju oxå men något annat kan jag inte komma på :P

// Anna

Intresse

Inlägget om att jag kanske skulle sluta rida skrev jag mest då jag var ledsen och sur. Inte tror jag nu att jag skulle sluta. Men vet inte längre om det är värt allting. Eller jo, hästar är ju det bästa som finns men jag vill också komma vidare och då behöver jag en egen häst, eller foder ponny eller nån som jag kan rida varje dag och slippa ut och tävla med. Jag behöver den energi kicken man får innan man ska in på banan för att vilja fortsätta. Vintern är ju till för träning, finns inte så mycket tävlingar då. Men då behöver jag den ponnyn/hästen att träna med tillsammans och bli bätre tillsammans. Nu har jag ju ingen sådan. Så måste fortsätta att klaga åt mina föreldrar men det känns som om det verkligen inte hjälper..
Jag vill ju bli bätre, och om jag stampar kvar på samma ställe så vet jag att det inte kommer att bli något.


// Sara

Orkan

Shit vad det blåser ute nu. Eller har blåst, igår var det riktig storm lite lägre ner i Finland. Många många träd har fallit och det har blåst i 30m/s. Redan då det är över 25m/s räknas det till orkan, och då förstår man att det blåser riktigt otroligt hårt. Många hushåll har också varit utan ström. Vi har som tur klarat oss bra här hos oss. Ändå blåser det hårt här också. Vi är fortfarande snö fria här. :( Finns iiingen snö på marken alls, ellr kanske lite här och där men inget som räknas.

// Sara

Lite tråkiga, osnöiga bilder från 24 December.

Såhär såg det ut hos oss på jul... Julfeelis? Noupp, inte det minsta. Kanske ni i Sverige har mera snö...?
OBS! (Telefonkvalitet)


// Anna

rubedidubedidoooo

Börjar vara trött på all julmat nu... Nån annan som känner på samma sätt? :D
Men nu ska jag iaf ut och rida och bränna lite kalorier.. ;)

Ha de bra alla läsare!
// Anna

Hur har er jul varit? :)

Min jul har varit helt okejj endå. :) Har bland annat fått nya ridbyxor, ett tävlingsschabrak med Mir M broderat på, riktigt bra högtalare, smycken och en massa annat. :D Visserligen har jag haft absolut noll julfeelis menmen...


// Kram Anna <3

:(

Vad är det längre för vits att jag kämpar för att hålla på med hästar.
Kan ju säga att min jul gick åt skogen, säkert alla andras också pga. mig.

// Sara


God Jul

Önskar er alla en riktigt GOD JUL. :) Hoppas er dag blir lyckad.

Själv ska jag börja ställa mig till kyrkan, måste dit pga rippi.. Efter det sa vi till farmor och farfars. :)



// mvh. Sara

GOD JUL! :)


// Anna <3

seriöst?

Läste denna "Nattis" blogg igår. Alltså seriöst.. Är hon dum i huvet på riktigt eller...??
http://natti.webblogg.se/

Hmm Träns

Jag kikade in nyss på en hemsida jag inte varit inne på förut. Det fanns reklam för den i Hippos. www.idanratsu.com  Verkade en som en helt okej hemsida, något jag dock reagerade på var priserna. På te.x nån hjälm hade de riktigt lågt pris och sedan på ett träns riktigt jäkla högt pris..


Det här tränset, ser inte så speciellt ut. Förutom pannbandet som har ett hjärta. Men ska man ändå betala 192 e för det? Verkar vara som om materialet är av bra kvalité iaf. Så vill man ha något hållbart så varför inte. Men ändå..


Detta träns också, något otroligt dyrt. 169 e... Men det här är ganska fint.. :)

// Sara


Benskydd

Ett par benskydd som verkligen rekomenderas är dessa Carbon Gel från Veredus.
Har både fram och bak av dom i brunt åt Mir och dom är riktigt bra. Och så är dom ju snygga oxå. :D



Såhär står det om dom på nätet:

Nero Line Carbon Gel bakskydd från Veredus

Skyddet är extremt 'slimmat' och sitter som 'handen i handsken' på hästens ben.

• Skalet är anatomiskt utformat för att ge maximal frihet för kota och knä. Formen ger maximal bekvämlighet och passar perfekt över hästens senor
• Skalet är sammansatt av två separata delar, med olika tjockhet och böjbarhet. Huvudskalet är samansatt av semi-hård polyuretan och det bakre X-formade skalet är hårt polyuretan.
• X-skalet är täckt av kolfiber vilket är ett extremt tåligt, skyddande, lätt och stötdämpande material. Över kolfiberskalet ligger en 3mm gel hinna, vilket är stötdämpande och ger hög bekvämlighet.
• Ett tunt lager kolfiber med gel överdrag är inlagt i området runt kotan, eftersom det området i större utsträckning är utsatt för slag och strykningar.
• Insida i neopren.
• Två elastiska remmar med knappknäppning ger perfekt stängning och förhindrar 'överbelastning' på grund av för hårt åtdragna remmar. Det gör även att skydden är lätta att ta av och sätta på.

• Veredus •

'
// Anna

Hjälmaar

Eftersom jag nu söker hjälmar så tänkte jag ladda upp några alternativ hit.


Denna hjälmen finns bla. vid sharpman och kostar 2599 kr.
http://www.sharpman.se/Product.aspx?m=577538&p=725740&v=725743
Verkar vara ungefär en sådna jag söker, ser ut att inte vara så låg över pannan, men det flesta sådanna här hjälmar är så.


Denna hjälmen finns bla vid Cheval Ridsport och kostar 2699 kr.
http://www.chevalridsport.se/sv/hjalmar/ayr8-hjalm-charles-owen.html
En helt okejj hjälm, inte kanske ändå riktigt min smak. Men bra med 12 ventilations hål på sommaren, desto sämre på vintern kanske. :P


Hjälm som finns bla vid idanratsu.com för 127 e.
http://www.idanratsu.com/c/product_details.php?p=687
Denna hjälmen har jag ju visat förut på bloggen, den är inte lika dyr. Men knäppningen är inte så snygg. Eller det är ju den vanliga normala, men jag tkr det ska vara den andra knäppningen som fanns på första hjälmen.

// Sara


Julklapps gissning..

Håller på och funderar över vad jag kommer att få i julklapp.. Jag vet ju att jag kommer att få ett presentkort till Björndahls så får jag köpa hjälm. Så kmr jag få choklad, det hör ju lixom till. ;)  Navelpiercings smycke, är iaf ganska säkert. Säkert får ja kläder av nån.. =P Det är ju typ sämst att få "normala" kläder till julklapp, de är alltid för stora eller små och inte så speciellt snygga. Inte alltid, men ofta. :P Jag ska ta och kolla på hjälmar nu på nätet, har tänkt mig en såkallad dressyrhjälm. Men vet inte, beror på hur mycket pengar jag själv får ihopsparat för jag tror inte det är något riktigt mkt på presentkortet.

Dagen har gått slött, har sett film och städat! Äntligen börjar det bli lite bätre.. Nu ska vi snart äta middag med galen-Nikke som är på besök hit till Finland. :)


Jag och finaste Julle 2009
// Sara

Är det verkligen 23 December?!?

Idag då jag var och rida Mir i terrängen så blåste det så otroligt jävla mycket pluss att det regnade!?! Jag tror att det är dags att ge upp hoppet om en vit jul i år här i Finland... :(

// Anna



Ridning med Lydia










// Sara


tomteverkstad och GPA problem..

Har nyss paketerat in all julklappar. Skönta att ha det gjort. :D Det blev ganska många ändå men jag tycker om att ge bort paket... :)

Btw så kom gpa hjälmen vi bestält igår. :) Vi hade ju beställt en redan förut men då hade dom skickat den gamla modellen trots att jag skulle ha den nya.. Jag prövade ju den gamla modellen och den passade inte alls, men den nya passade perfekt! Den satt riktigt bra. :) Tyvärr så hade den en fläck på sig som inte gick bort så endera skickar dom ennu en ny hjälm eller så får vi rabatt på den med fläcken på. Nog för att fläcken är så liten så att den knappt syns men då man köper en så dyr hjälm som en gpa så vill man ju inte ha något fel på den, även om felet är pyttelitet.

såhär ser den jag ska ha altså ut:

Något som är sjukt är att samma gpa bara att den är helt i svart kostar nästan 600 kr mer..!
Alltså denna:

//Anna


:)

I morse hade jag dressyrlektion med Mir. Roligt att rida riktigt ordentlig i maneg för en gångs skull, det var länge sen sist.. I Januari ska jag börja hoppa honom igen. Längtar!

När vi kom hem så var jag och körde med pulka/tolkade vad man ska kalla det med Frida. Ååh vad hon var duktig. <3

Med Mindy så tränade jag och min lillsyrra ponnyagility. :) Hon var riktigt duktig! Det verkar som att Mindy inte är rädd för någontong alls.. Hon går i trappor och och över presseningar. Inget kan stoppa min ponnitjejj! <3

Här kommer lite äldre bilder på mej och hästarna! :)

Supershettisen Frida ;)


Jag och Mir före vår allra första tävling. :)


Och till sist min älskade ponnitjejj. Jag kommer nog aldrig att älska en häst så som jag älskar Mindy.


// Anna




Knäck

Bakar knäck nu, har bara inte tillräckligt med formor, så vet inte riktigt hur jag ska göra nu. :O Jag ska snart till stallet, ska rida Valtsu, Lydia rider säkert Findus. Jag har inte ridit Valtsu mycket, mest tävlingar och kanske 1 gång innan varje tävling. Har mest ridit Emil, men eftersom han inte är vid stallet nu så rider jag Valtsu ponkken. <3 Jag har inte så mycket bilder på Valtsu och mig.. Men men här kommer några iaf. :)




// Sara

Har inte riktigt någon att blogga om så...

... jag tänkte lägga upp några bilder av mej själv på bloggen. Känns inte som att jag har visat så många "normala" bilder... Inte för att alla dessa heller är seriösa. :D Har lite svårt för att vara seriös då man fotar. ;)

Men aja, dessa såkallade normala bilder är från en solig dag i Oktober då Milla och jag fick för oss att fota lite grann. Så vi tog på oss sommarkläder och med sommarfeelisen på topp så klättrade vi upp i en gammal kvarn och började fota. :D





Men som vanligt kunde vi inte hålla oss ifrån att fota några vadmannuskakalladet-bilder... haha


Hahaha, gud jag kan inte kolla på domhär bilderna. Men detta är ju endå real me så jag får vell leva med det. ;)

// Anna

Duktiga jag ^^

Oijj vad jag känner mig duktig nu! Har städat mitt rumm, tvättat mattor och tvättat bastun och duschen.. Seriöst det var en av de äkligaste sakerna jag gjort! :S Jag har sett typ 1 avsnitt av bolibompas julkalender och tänkte nu ta maraton julkalender och se igenom alla avsnitt tills idag. :D T.o.m mamma har sett på den med syskonen, så den måste ju vara ganska bra iaf. ;) 
Nu till det bästa som hänt idag. Anna & Jag får göra navelpiercing! :D:D:D:D Fast jag vet inte ifall jag törs.. Men jag måste! :D Så ska vi åka och göra den tillsammans. Vi tänkte typ nångång efter jullovet, för vi vill ju inte ha sjuka magar på jullov :D


Imorgon är det 2 dagar till jul, jag har fortfarade inte riktigt juul feelis.. x) Men den kommer ;)
Bjuder på lite vinter bilder. :)


Den allra första bilden jag knäppte med min kära Canon Connis <3


En av de finaste vinter bilder jag har, på en av de finaste häst jag vet.





// Sara


Nu har jag för första gången i år fått lite julfeelis!

Äntligen.. Det var då jag red barbacka på Mir ikväll. Han var fruktansvärt obekväm och jag hade ingen känsel i tårna men ändå så var det så härligt! Det var alldeles mörkt ute och Mirs mage värmde mot mina ben.. Mycket mysigt! <3



//Anna

4 timmar försvann

Jag vaknade klockan 6 imorn för jag skulle tvätta och locka håret. Sedan till bussen klockan 8, julfesten började kl 9, och slutade 11. Kom hem halv 12. Jag kände mig riktigt trött så jag for och sova och vaknade först efter 4 timmar.. :D Skönt att börja jullovet så. Nu borde jag städa istället för att sitta och blogga och nörda på feijjjan... :)


Söta Lydia & Findus i sommar på hopptävling :)

// Sara


Random saker och lite allt möjliggggtttt

Är nu just hos Milla. Vi har varit och ridit hennes hästar och Ölme som jag red var heelt dum i huvet. :P Gillar honom inget vidare..
Idag hade vi ju julfest i skolan. I vår skola är det alltid åttorna som har hand om den. Alltså vi. Och den sög verkligen.. :P De var gullungarnas fel -.- haha
Mindy, jag och Viivi (milla är fotograf) när vi red hästarna från rönnbackan till oss. Det är ca 15 kilometer. Vi steg upp kl 4 på natten/morgonen för att hinna fram i tid. :D Det öösregnade hela tiden som ni kanske ser på bilden och vi hade ingen aning om var vi var.. :D Men glaad är man ändå ;)
Bild på Milla och Viivitjejjen när de var hemma hos mejj på "träningsläger" några veckor i somras. :)
// Anna



Träns

Skulle vilja ha ett nytt träns åt Mir. Hellst ett mexikanskt men eftersom att Mirs träns ska vara med guldfärgade spännen (han har ett guldfärgat bett) så finns det inte så många att välja på...
Men dessa från Hööks tycker jag att är riktigt snygga, men tyvärr inte mexikanska.




Om ni vet någonstans var dom säljer mexikanska träns som går i guld så kommentera gärna!

// Anna

Tavla

Jag målade en tavla på bildkonst i höst som jag tänkt ge till min faster, för modellen bor hos henne.. ;)
Kan ni gissa vad den föreställer? =)



// Sara


Ingen snö till jul?!?

Konstaterade nyss en katastrof. Det kommer inte att vara någon snö på julen!! Nejj, istellet ska det regna!?
Hur ska tomten slippa till oss utan snö? Han får ha jul på sin släde. Haha

// Anna

idiot hästar med myror i brallan??

Jag funderade verkligen på om Mir och Frida hade blvit heeelt puckade idag. Dom var urjobbiga... -.- Mir sprang omkring och hoppade ner i diken på sidan om vägen och låtsades vara rädd för allt. Frida däremot vägrade gå någonstans alls. Eller joo, om hon fick springa i raserfart så rörde hon sej framåt. Jobbigt? Nejj inte alls....

// Anna

Julgodis



Har nyss bakat julgodis med min lillsyrra. :) Mums :D
Nu och rida i skogen men Mir och Frida.
Ha de bra!

// Anna

Städning.. -.-

Vi slutade klockan 13 i skolan idag, ganska onödigt för oss att åka till skolan. Vi gjorde ändå ingenting.. -.- Imorgon är det julfest och mina småsyskon har julfest ikväll, det brukar bli kul att se på. :)
Nu ska jag städa.. Har vrdens råddigaste rumm... Och så tvingar mamma mig säkert att tvätta några mattor, nån som vill byta liv med mig för några timmar? :D


Egopictagenidag.com

// Sara


Nattugglan

Jag har som rubriken säger blivit en riktig nattuggla... Hur jag än försöker så somnar jag oftast inte före en tolvtiden på kvällen/natten.. Sjukt jobbigt då man ska upp till skolan på morgonen :P
Har någon några bra tips om hur man ska somna fortare på kvällarna?
Skulle verkligen vara i behov av det.. :P



Hann inte rida något idag så det blir att rida alla hästarna imorgon. Borde hinna med det eftersom att vi slutar skolan redan klockan ett. :)

Men konserten ikväll gick riktigt bra och det verkade som att publiken tyckte det också. :D

Nejj, nu ska jag försöka att somna iaf.

Godnatt alla underbara läsare!
// Anna

Hur tycker du att man ska hålla upp motivationen på vintern?

Vi fick denna fråga idag. Och det är ju faktiskt så att motivationen till hästarna är lägre under vintern, eller ibland. Speciellt då man har prov, det är kallt och ifall man "måste" till stallet. För mig är det mycket värre att ggöra något ifall mina föreldrar tvingar mig till att göra något. xp Men det här är ju inte samma sak, det är jag själv som välger att leva med hästar. Då får man se till att man planerar rätt. Men det finns massor med härliga greijjer på Vintern som går att göra också med hästarna. :) Tolkning hör till en av mina favorit greijjer! :D Speciellt då man har ordentlig fart. ;) Barbacka terräng i snö. Galopper på snöklädda fält.. Värdens härligaste greijjer. Så är det otroligt kul att fotografera på vintern så länge det är tillräckligt med ljus.
Men att hålla på med lite kulare greijjer alltid ibland å vintern. Så är det skönt med nån längre tid med lite lungnare ridning osv. :)


// Sara


Konsert

Sista konserten idag i Nedervetil kyrka. För dem som inte hängt med är vi med i en skolkör som har julkonsert tillsammans med gymnasiet. Sara & Julia for efter skolan till Annas och så åker vi med Buss från Kronoby till Nedervetil. :) Nu ska vi ut och fixa Anna stall.

Sara...

Julia


Anna & Julia :DD


Puss & Kraam

// Sara & Anna

Snygga grejjer :D

Jag kan bara inte sluta att kolla på olika ridutrustning/ridkläder och sånt.. Vill bara ha allt! ;)
Som dessa ridstövlar tillexempel, hur snygga är inte domhär? :D


Något som man aldrig kan ha för mycket av är schabraker. :D Har själv ganska många.. :P
Såå snygga.


Alla dessa produkter är från Cheval Ridsprt. Tycker att de har väldigt snygga grejjer där. :)

// Anna


Tungt...

Skrev ju om julklappen som jag skulle ha till skolan, jag sprang på 3 minuter dit. Det är nästan 1 km till den bätre butiken. Först jogga jag och började sedan springa lite fortfare. Hade 5 minuter på mig innan butiken stängde.. Och när jag kommer fram så märker jag att den är öppen ännu i en timme.. -.- Haha, men jag fick ju motionerat lite.
Fick också höra att det kommer en ny ponny till stallet efter julen. :) Någon som liknar Juuso ( en ponny jag hade på foder )



// Sara

sticka?

Kom nyss hem, har varit och shoppat lite småsaker. :) Då jag var inne i en affär så tänkte jag plötsligt att jag ska sticka en halsduk åt mej själv. Så jag köpte garn och stickor men nu när jag är hemma så kom jag på att jag har glömt bort hur men stickar. Smart haha :P

Nu ska jag iaf ut och rida. Ha det gött alla människor! :D



// Anna

Hemma från stan

Är hemma från stan nu. Hittade julklappar åt alla som jag skulle ha åt. Är nog ganska så nöjd. ;) Sedan köpte jag något åt mig själv också. Snart ska jag till ishallen. ÅÅÅÅHHHH NEEEJJJ!!!! Kom nyss på att vi skulle ha med en present till någon i klassen imorgon och det har jag glömt! Och butikerna har stängt.. Jag hade visst inte kommit ihåg allt.. -.- Måste se ifall jag hittar något här hemma.. :)
Hahah.. Blev lite blandat inlägg.. Men skrev bara det som kom upp i huvudet. Imorgon har vi igen konsert, sista och jag tror den kommer bli bra! Fast det är lite tråkigt och tungt att höra på dom andra.. xD


Finaste Emil grabben. <3 Saknar

// Sara


Morgon inlägg

Nu just så passar jag min lillebrorsa eftersom att dom andra är och söker en julgran. Förra året så for jag med ridande efter granen på Mindy. :) Det var ganska långt att rida men roligt! :D

Sötisen <3



Inatt har det kommit snö!!! :D

// Anna

Gamla Inlägg

Jag kikade nyss in på min gamla blogg. Gud vad mysig den egentligen var! :) Hihi tänkte sätta in några "vardags" inlägg hit nu från gamla bloggen. :)



Nu har jag varit i stallet idag i 4 h, i 20 graders köld.. Jag städade utedriften och hela hagen själv. Så fast det var så kalt så svettades jag. =P Sedan fotade jag ponnyerna, matade , städade 2 boxar, matade, red och hämtade vatten. Ungefär det där hann jag med. Fiona var väldigt pigg idag, först tog det 15 min att spänna sadeljorden, hon bråkade väldigt mycket. =P Sedan då jag red till ridplanen så blev hon rädd för något i skogen, började backa och steg bort från stigen så hon sjönk ner i 80 cm snö.. =P Men sedan slapp vi äntlígen till ridplanen, där så skulle hon trava då jag skulle skritta.. Hon var ganska nervös till först och ville bara till de andra hästarna. Men efter en stund började hon lyssna mer på mig och övergångarna funkade bra. Vi prövade lite skänkelvikning så gott som det gick på det lilla vi hade att rida på, men vi ska öva vidare på det. ;) Film kommer. ;)




Heej!! Känner mig duktig som sprang runt i 1 ½ h efter en boll i fotbolls hallen. ;) Men är så trött så jag orkar inte läsa till kemi förhöret.. Jag fattar inget på kemi, nån som har tid att lära mig? :D Härreguud, atomer och all sån shiit.. ;) Jag vill och rida, inte sitta inne och plugga till onödiga förhör.. Jag fatta inte vart riktigt min pluggning har gått, för ett år sedan så hade jag nästan dubbelt bättre betyyg.. Nåjaa.. Det här var noog ett tråkigt inlägg, men har inte så mycket att skriva om just nuu..
Ha de bra sötisar <3



Det blev ett Fiona inlägg och ett fotbolls / skol inlägg.. Skriver jag annorlunda nu för tiden?
Hittade många fina bilder som jag fotat och glömt bort att jag har. :P <3

// Mvh Sara <3


Lite tips :)

Eftersom att jag har tråkigt så tänkte jag att jag kunde göra en lista med lite tips på braa låtar. :) Det att komma på bra låtar är något som jag själv alltid har problem med. :P

Detta är världens feelis låt, kan inte annat än må bra när man hör denna. ;)

  • Love Sex and Sunshine - DJ Karlsson

Vill bara kramas då man hör på denna låt
, mysig! :D
  • Broken - Lifehouse

Till näst en finsk låt faktist. :P Tycker inte om finsk musik annars men detta är en låt som jag bara vill dansa och sjunga med i då jag hör, egentligen är den vell ganska dålig haha :D
  • Villi ja vapaa - Petri Nygård

Sööt låt. :D
  • Synd att du är så söt - ?

Kanske jag har lite konstig musiksmak...? haha ;) Men lyssna på dessa, alla är bra på olika sätt. :D

// Kram Anna

Morgondagen

Imorgon ska jag med Julia och shoppa några julklappar. Fast jag har iingen aaning ännu vad det ska bli.. Och kan ju inte heller avslöja något här.. xp Just nu sitter jag hemma och chillar, känns skönt att det inte blivit ätit lika mycket skitmat den här helgen som förra. :P Imr ska jag till ishallen men är bara där i lite över två timmar. Då hinner jag hem typ till kl 19.30. På onsdag nästa vecka har vi julfest i skolan och får jul lov då efter. Hoppas hoppas hoppas det kmr snö! Jag har seriöst ingen alls julkänsla precis som Anna skrev.. Känns så dumt utan snö..






Några bilder från film så därav den suuper dåliga kvalitén.. xD
// Sara


Var är den??

Jag har absolut ingen julfeelis alls och ändå är det jul om 8 dagar!! :O Var är den?? Verkar som att den får komma i sista stund i år för det gäller ju  att ha feelisen på topp. ;)


Nu ska jag kolla på film och dricka gammal rodeo haha :P
Trevlig lördagskväll allesammans ;)


// Anna

Chill

Skönt veckoslut. :) Hos Julias har vi sett på film maraton typ. Så har vi planerat en riktigt jäkla kul vinter "utflykt". Kmr bli heelt AWSOMEE!! :D Vi behöver bara snö och tjock is på sjön. Vi ska ut me snöskotrarna och grilla och ha allmänt super skills!
Det är bara lite dåligt med snö här i Finland iår. I fjol hade vi myycket snö redan nu, nu har vi ingenting. :( Eller förra vecko slutet så snöade dét ganska mycket och nu har allting försvunnit.


// Sara


Hemma

Jag kom nyss hem från Julias. :) Roligt hade vi det, men det blir alltid lite dåligt med inlägg då både jag och Sara är där.. :P
Nu ska jag ut och rida Mir. :)
Väntar på snö!!!
Sara, Julia och jag har såå bra planer på vad vi ska göra då det kommer snö ;)




// Kram Anna

Biblioteket

Konserten som vi hade imorse gick riktigt braa! :)
Vi slutade nyss skolan och är i biblioteket just nu. Snart så är det dags för kvällens konsert, men först ska vi käka vid nåt ställe. :P

Puss på er
// Anna & Sara


Godnatt <3

Nu ska vi ställa oss och sova. Sara har oootroliga problem, har inget att sätta på sig till konsären imr. Har en kjol men den är över knäna och det får den inte vara... -.--
Men jag tänker ändå sätta den.. :D Hahaha, men seriöst har inget annat.
Anna & Julia har förståss många alternativ att sätta på sig. :P


Natti natti :)
// Sara & Anna

Anna & Sara

Nu har vi varit och ridit. Sara red Mir, han var riktigt mysig och kul att rida. :) Julia red Mindy och lärde sig att rida lätt i trav, andra gången hon red i sitt liv. :) Anna red minstingen Frida. Längst red minst.
Annas GPA hjälm kom med posten men dom hade skickat den gamla modellen fastän de hade bästellt den nyare. Så den blir tillbaka skickad, den satt inte heller så bra på huvudet som Anna hade trott.


Anna med GPA hjälmen. Telefonfotokvalitet-


Anna & Julia


Sara e glaad ;)

// Anna & Sara

Käka rå potatis ;)


Har egentligen inte så mkt att blogga om...

Men jag kan iaf uppdatera läget lite grann. ;)
Imorgon kommer Julia och Sara hit och sover över :) Sen på fredag antagligen och sova över hos Julia så då kan det vara lite dåligt med bloggandet... :P Nu just är jag såå trött, har varit en tung shoppingdag ;) Måste dusha ennu bara och sen så är det sooovdax. <3 :D



// Anna


Snabbt

Gud vad dagarna går snabbt nu! Jag har inte gjort något annat änn varit på datan och varit ute med hunden idag.. Lat ^^.. Haha :D Känns lite som om jag varit lite tråkig här.. Inte alls lika flummig som jag ägentligen är, så nu har ni hittills ändast fått se min " seriösa " sida.. Men det ska nog bli ändring på det. Jag är oftast inte så flummig då jag är med hästarna, då är jag mitt allvarliga jag. xD Nääj men, jag är nogrann av mig i stallet.. I skolan är jag inte alls nogrann. Ska försöka fråga anna ifall hon skulle få laddat upp en film då vi provsmakar rå potatis för några veckor sedan hos Annas.. :D

Planering
Jag och Julia ska till Annas imr efter skolan.. Annars skulle vi vara tvungna att åka med gymnasie bussen kl 7 på morgonen på fredag så istället far vi till Annas så får vi sova en timme mer ungefär. På fredag så har vi jul konsär( haha stavning? kan inte stava annat än dialekt nu för tiden ) Anna, jag & Julia är med i skolans kör. Så ska vi repetera på morgonen ellr nåt sånt så därför ska vi dit så fort.. På Fredags kvällen far vi efter konsären till Julias.. Får se vad vi hittar på däär... ;) Brukar bli ganska kul!

Bjuder på lite bilder på mig, känns som om jag inte har laddat upp några hittills. =P


Julia har fotat på foto i skoolan :)


Saknar sommar <3


2010 jul, ganska gammal bild





Såhär ser jag ungefär ut, frisyren byts ju alltid ibland men annars ;)

// Sara <3


äntligen

Idag har jag äntligen varit och shoppat julklappar med mina kusiner. :) Fick nästan allt jag skulle ha och det jag inte hittade får vara :P Skrattade så sjukt mkt, och jag säger bara en sak. JABA haha ;) Mår nu igen så otroligt illa.. :( Fy fasiken, hatar att må såhär.



// Anna

FSekipagen.blogg.se

Somliga kanski undrar varför vi valde namnet FSekipagen till bloggen.? Vi funderade över en hel del olika namn.. Försökte hitta sammanband mellan de olika namnen osv. Vi ville ju att det skulle ha något med oss att göra. Men det var lite svårt att ta bokstäver och bara blanda ihop. Men vi bestämde oss för FSekipagen, för vi tyckte det passade ganska bra. FS kommer på FinlandsSvenska, det ville vi gärna ha med eftersom det inte finns så många finländska häst bloggare. Ekipagen passade ganska bra då Anna har 3 hästar och rider många andra också. Jag rider ju också olika hästar. Så då satte vi ihop det till FSekipagen.blogg.se. Sedan kom det svåra att hitta nån som gjorde en header till oss.. Det tog en stund, men tillslut fixade vi den också. :)

Så därifrån kmr namnet på bloggen ifall nån undrade. :)

// Sara


Larry Boy

Tänkte visa lite bilder på vår vovve Larry. Han är en strävhårig tax på 6 år. Smart kille som gillar att jaga, han är urgullig oftast..




De bruna vackra ögonen som man bara försvinner in i <3







Alla bilder är fotade av mig, tar gärna emot byggande kritik! :)

// Sara


Pigga små grisar <3

Mindy och Frida var verkligen jätte pigga då jag och min lillsyrra red dom idag. :) Det blev ganska många varv på åkern i galopp. ;) Små ponnisarna är snabbare än vad man tror :D <3  Idag travade jag Mir för första gången på nästan en vecka. ÅÅh, vad han är underbar. :)
Älskar mina hästar <3
Sådär specielt mkt idag då. ;)


Dessa bilder är från första gången jag red Mir hemma då vi fått honom. :) Börjar snart vara ett år sen. :)

Mir mannen <3

// Anna

Jippiieee!

Idag när jag stod och ryktade Mir så kom plötsligt mamma och sa: förresten, jag har bestält en GPA hjälm åt dej.
Gissa om jag blev förvånad?! Och överlycklig :DD Jag måste visserligen betala halva själv men.. :P

Så här ser min blivande GPA ut, älskar den ;) :D

// Anna

Marsvin?!

Fick nyss reda på att min lillasyster ska få två marsvin till julklapp. Hon har önskat sig det länge men jag har inte trott att hon verkligen skulle få det.. Kom på att om hon får marsvin så får jag en ponny. ;) Haha fast så enkelt är det ju inte. Jag minns nog då jag var i samma ålder och yngre hur man mkt man läste böcker om kaniner & marsvin osv. Jag hade ju en kaning också men vi hade inte honom så länge eftersom han var tvungen att avlivas för han fick någon slags hjärnhinne inflamation. Jag minns att jag grät i 3 dagar. 
Jag är bara lite rädd att vår lilla superhjälte här hemma, dvs vår hund Larry Boy ska ha lite kul med dem.. Han skulle nog bita ihjäl dem ifall han slapp och göra det. Men det slipper han vell inte och han vänjer sig nog. :)




// Sara


Förkyld

Mysigt värre. Håller på och blir riktigt förkyld nu. Det hänger nog i luften, nästan alla hos oss är förkylda. Men jag kom faktiskt på en sak som är bra med att vara förkyld, jag kan inte vara med på jumppan imr i skolan! :D Och det betyder att jag slipper armi.. Värden hemskaste greijj, typ muskelträning, 50 armhävnngar 50 situps springa 300 m... Haha eler ungefär såna saker.. Det är jag dåligast på i hela värden! xD Tur att jag och Julia tänkt börja gå ut och springa några gånger i veckan ungefär iaf då hon är hos sin mamma. Men vi är så förkylda nu så vi har inte börjat med det änn.

Jag har inte visat så mycket bilder här på bloggen, och inte heller skrivit så mycket om mitt intresse till fotografering. Men en av orsakerna till det är att min system har något fel just nu och borde gå till kamera doktorn!













// Sara


Valtsu Pojkken

Red som sagt Valtsu idag, finns ju inte riktigt någon annan att rida för tillfället heller..
Alla ponnyer såg ut som små snögubbar då jag kom till hagen. :P Det snöade riktigt mycket under hela ridturen. Men det var som tur inte halt så jag kunde trava ordentligt på en åtta. Red lite skänkelvikning, men mest typ konditoins träning eftersom han inte har så bra kondition just nu. Travade mycket och lyfte lite galopp i båda varven. Skönt nu då det kommit ungefär 10 cm snö på ridbanan så är den inte så "buklig".

Är sur på mig själv just nu.. Är 99 % säker på att jag glömt mobilen i bussen idag. Måste ta och fråga chafförerna ifall de hört den ringa.. Om inte frp jag ta och söka igenom bussen där vi satt ungefär. :P
Inte så kul..



// Sara


...

Kom nyss hem från skolan. Jag är såååå otroligt trött.. Känns som om jag är trött dygnet runt. :P Ändå sover jag ca 8 h varje natt...? Kanske beror på att jag länge har haft järnbrist men jag börjat äta medicin mot det. Pluss att jag käkar dom där j*vla nitro tabletterna. -.- Jaa, jag vet att det är hjärtmedicin och jag har inget hjärtfel men måste äta dom mot den där sjukdomen jag har i fötterna och händerna..

Ibland känns det som att jag har alla fel man kan ha. :P fast jag vet att det finns många som har det värre en mej. <3

Då jag var 7 år så blev jag överkörd. Jag klarade mig som tur undan med ett benbrott pluss en några stora ärr. Benbrottet var dock ganska allvarligt. Det var brutet på flera ställen och när dom gipsade så började benet att svälla så att dom fick söva ner mej akut och ta bort gipset. Sedan måste de skära upp benet ca 20 cm på båda sidorna. Det värsta med att benet inte kunde vara gipsat var att jag fick ha fyra spikar i det istellet och en stor grejj ovanpå... :/ Jag måste vara på sjukhuset i en månad. Varje dag så blev jag nersövd så att läkarna fick putsa ur såren på benet. Så jag har blivit nersövd 35 gånger i mitt liv (andra operationer medräknade).
Kanske lite över medeltalet...? :P

Benet är idag helt återställt som tur. :) Jag skulle få operera bort ärren på benet om jag ville eftersom att dom är så stora men jag vet inte om jag vill... Skulle då måsta gå med kryckor igen och inte få rida på några veckor.. Men jag har inte bestämt mej än. Dessutom vet jag inte om jag skulle våga...


Benet duger att hoppa med iaf. ;)




//Anna

Lite åsikter...

Tänkte ta och skriva ut vad jag tänker just nu. Lite också eftersom jag är så sur nu så passar det bra. ;)

Det här med att vara "bortskämd" är ett ämne det pratas på mycket om i hästvärden. Alla har ju olika åsikter kring detta. Men det jag stör mig på är att man bildar sin uppfattning om personen från en enda tävling, bild osv. Det finns såna som anser mig som bortskämd, t.ex många mina kompisar som inte rider. Hur mkt pengar det går i månaden är ju riktigt mycket om man jämför med en som spelar fotboll eller skidar. Då man igen jäämför mig med någon som har egen häst, är på ordentliga träningar varje vecka. Hyr stallplats för 300 e i månaden, då är jag inte längre bortskämd enligt dem.
Enligt mig själv är jag allt annat änn bortskämd. Jag jobbar ihop pengar till det jag vill ha som jag inte riktigt behöver. Som KL jackan jag köpte för några veckor sedan, den fick jag betala själv ifall jag ville ha något annat till julklapp och inte ville jag ha en den till julklapp. Så det tog över 12 timmar för mig i arbete för att ha råd med den. Jag hade väntat mig att få hjälmen till julklapp så jag inte skulle ha behövt köpa den själv och kunnat unna mig ett par nya ridbyxor med pengarna jag sparat. Men nu blev det så att jag får något ( vet inte alls vad det är ) annat, jag kan ju inte veta precis. Men man vet ju själv bäst vad man behöver.

För två år sedan så önskade jag mig en System kamera. Jag var verkligen insatt på att fota och fotade alltid! Känner mig nu helt efterbliven utan kamera på tävling osv. Då hade jag sålt jultidningar och sparat ihop ca 200 e. Jag kom överräns med mina föreldrar om att jag betalar ungefär halva och dom resten, så skulle jag få den till julklapp. Vi köpte kameran Canon EOS 1000D, och jag väntade så otroligt till jul! Vilken känsla det var från att ha fotat med en vanlig digikamera till att få fota med en system! Jag var lyckligast i värden.
Några dagar efter fick jag veta att en jag kände fått en system som var ca 300 e dyrare till julklapp. Utan att betalt något själv.. De flesta känner nog till känslan man får då. Jag kände mig inte längre lika duktig och stolt över kameran längre. Men jag tror det är ett bra sätt att lära sig att man inte får allt vad man vill ha i värden. I framtiden kommer det inte heller vara så då man måste tjäna sina pengar själv.
Mina föreldrar är smarta och snälla, det betalar det jag behöver. Men sådant jag behöver mindre som märkes grejjer osv, dem får jag betala själv.

Jag skulle inte ha en chans att kunna rida ifall jag var tvungen att betala sådant själv. Jag är glad över att jag har föreldrar som  vill att jag sk ha det bra och ställer upp för mig. De skjutsar mig till tävlingar och träningar, alla har inte förldrar som kan, vill eller har råd med det. Jag kunde ha det värre.

Tur att jag fick skrivet ut det här för känner mig inte lika sur över att jag inte får hjälmen längre. Det ordnar sig. <3
Nu ska jag ställa mig och sova, klockan är 23 och jag ska stiga upp klockan 7 imr.. Mysigt </3


Jag & Lydia

// mvh Sara


Besviken ::((

Fick nyss reda på att pappa shoppat julklappar till mig igår. Så nu får jag inte det jag vill ha!
Så j*vla typiskt!!! Riktigt ledsen nu.. Fast jag överreagerar säkert lite extra. Är trött efter flera timmar i ishallen och så får jag veta att jag inte får det jag vill ha och måste nu istället köpa det själv, och då har jag tänkt att jag skulle spara till ridbyxorna! :'( Så det blir vell knappast några såna.. Nu vet jag inte alls vad jag får och har en känsla av att det inte är något jag vill ha. Pappa och jag brukar inte ha riktigt samma smak.. Och inte vet han vad jag har för storlekar på någonting heller. Mitt liv suger just nu!!!



Nu är jag riktigt trött, sur över hjälmen, håller på och blir sjuk.. Har riktigt lust att skippa skolan imr.. -.- Men det får man ju inte..  Så är mina planer imorgon att rida Valtsu. Kommer kännas konstigt att komma till stallet och där finns ingen Emil. :(

// Sara


jiihaaa :D

Idag var jag för första gången i vinter och tolkade med Frida. :D Eller då vi "tolkar" så betyder det oftast att jag lägger på Frida en körsele och så spänner jag fast en pulka med band i den och så sitter jag i pulkan och kör/tolkar. Men roligt är det iaf! :D Frida var riktigt pigg och super duktig. :) <3



  
Just nu mår jag så otroligt illa... Antagligen så håller jag på att bli sjuk (men det tänker jag inte!!!) :/ eller så är det pga av pizzan som jag nyss proppade i mej.. :P hoppas på det senare alternativet. ;)


haha, bra humor jag har. ;)

// Anna


Bråttom!!

Shit, jag som ska skicka julklappar till Anna H i sverige... Idag är sista dagen man ska skicka dem för att de ska hinna fram i tid.. Posten stänger snart, jag ska och jobba ikväll. Vet inte hur jag ska hinna. Anna H flyttade till sverige för några månader sedan. :( Hon och Findus, Jag och Emil. Vi fyra tillsammans. <3 Men då flyttade Anna och nu flyttade Emil. Så därför har jag inte så mycket bilder från då jag rider just nu eftersom ingen riktigt kan fota. Men sedan är det ju också mörkt redan då jag kommer från skolan så därför går det inte riktigt heller.
Saknar er <3






// Sara <3


saknar sommaren men längtar till julen...?

satt och kollade på foton från sommaren... ååh vad jag saknar sommaren! <3 är verkligen en sommarmänniska. ;) Inte bara för att det är allmänt bättre på sommaren en på vintern ;) utan oxå för att jag har en sjukdom i mina fötter och händer som gör att nästan alltid då det är under +10 grader ute så blir de vita och utan känsel.. :( det är jobbigt och lite läskigt ibland... men en positiv sak med vintern är att det är jul då. :D


I somras då man kunde rida med bara topp... :P


På sommaren då man kan vara ute hela natten och bara fjanta sig och ha roligt. :D


I sommras då man var brunare. ;)

äääääääälskar sommaren! <3

// Anna

Julklapps ångest ;)


Jag har inte köpt en endaste julklapp ennu i år. Börjar få lite julklapps-panik snart. :S Men jag ska köpa julklappar åt
vänner och familjen. :) Ingen pojkvän att köpa julklapp åt i år som tur. ;)
Det är så svårt att köpa julklappar då man inte vet vad folk vill ha... Mycket lättare om dom säger vad dom önskar sej. :)



// Anna

två krutpaket

Jag har verkligen två krutpaket till hästar. ;) Mir var alldeles otroligt het då jag red honom idag... :/ antagligen på att han har sin "lediga" vecka nu just. Jag gillar pigga hästar, och dom får absolut inte vara lata, men heta behöver dom inte vara.. :P Och Mindy är ju alltid het. :P Vet inte varför jag fasnar för pigga/heta hästar och ponnier..? :)


Mindy och jag förra vintern. :) Jag vet att jag ser stor ut men det var ca -25 grader ute så jag hade proppat på mej vääldigt mkt kläder. :P


// Anna <3

Bilder

Här kommer bilder från idag. Med filmen tar det lite längre tid..



Jag & Emil


Jag & Valtsu

Emil i sitt nya foder hem. <3 Saknar honom redan... :(

Bilderna är inte fotade med en system, pga att min är sönder.

// Sara


Hemma från tävling

Nu är vi hemma efter en lång tävlingsdag. Det gick inte så bra, eller vi hade otur. Med Emil så fällde vi andra hindret, så då slutade jag att shasha fram honom. Han skule ju gå med Dennis också så då var det onödigt att trötta ner honom. Så jag lät honom trava genom banan i värdens slöaste takt.
Med Valtsu gick det bätre, vi var enda lillaponny i klassen, alla andra var större ponnyer eller stora hästar. Hihi, vi kände oss ganska små och duktiga. ;) Vi fick komma i ganska snabb fart mot hindrena då var det inga problem. I omhoppningen lyckade vi med snävare svängar, änn alla andra eftersom de var så stora. Men så sista hindret i omhoppning kom vi för sakta mot. Valtsus krafter började blekna. Så vi fick en vägran på sista hindret! Vi hade nog fått en riktigt bra tid annars.
Efter tävlingen förde vi Emil till hanns nya hem. Han kmr trivas säkert riktigt bra. ;)

Bilder och film kommer.

// Sara


Dressyr

Som jag har nämnt nångång här i bloggen så har jag oxå tävlat lite dressyr med Mir. Ofta har vi kommit sist eller nästsist men det är sånt man får ta då man tävlar dressyr med en ganska nervig hopphäst. :D Vårt bästa resultat på regionnivå är en 4:e plats, och då var jag supernöjd. :P Jag har inte så mkt bilder men jag tänkte visa några av de jag har. :D Orsaken till att jag inte har så mkt foton är att tävlingarna ofta har varit i maneger och då vet ni ju hur kvaliteten blir... Pluss att min mamma är en ganska värdelös fotograf.. :P

Dessa bilder är från en lagtävling i dressyr :)





Här kommer en fail-bild haha :D Mir var redan spänd från förut och så började publiken plötsligt vrål applådera eftersom att det på banan bredvid var någon från hemmaplan som hade klarat sig bra.. :P

men domaren var snäll så vi fick ta programmet från början... :P

Det syns på dessa bilder att vi är ett mera hoppiniriktat ekipage.. :D Men hoppsadel, tretornstövlar osv.. ;)

// Anna




Äntligen! :D

Äntligen är det tävling imr. Det har hela veckan varit lite hit och dit med ifall vi slipper dit, med chafförer, ponnyer, transporter osv..  Men nu är det fixat och klart! :) Synd att det är min och Valtsus och Emils sista tävlingar tillsammans ifall jag växer mycket ännu. Det är som sagt julhopptävling och alla ekipagen MÅSTE ha tomteluva. Jag hade också tänkt ta och fläta in lite julgransglitter i pojkarnas manar, dom kmr se gulliga ut. Lite nervös är jag, har aldrig hoppat en 60 cm bana med Valtsu. Och så tror jag dom har 70 cm hinder också i klassen.. -.- Hoppas verkligen inte!!! Om vi kmr fel på dem så vägrar Valtsu..
Med Emil går det som det går, har inte hoppat ordentligt med honom sedan sommaren. Men vi har nog hoppat 65 cm med honom och det har gått bra. ;) Men han har inte likadana talanger som Valtsu.
Tänkte bjuda på lite bilder på Valtsu med hanns förra ägare.



Han kan hoppa, morgondagens resultat är beronde ifall jag kan rida.  :)

// Sara


Tävlings fixning

Jag ska på tävling imr, så ska nu snart till stallet och fixa klart allting. Det blir 60 cm med Valtsu och 30-40 cm med Emil. Jag tror jag är ända som ska rida Valtsu, men då ska Dennis också rida Emil. Så på valtsu får jag bestämma shabraket helt själv. ;) Emil flyttar ju på foder efter tävlingen jag vet inte hur länge han ska vara där, men en tid iaf.. Kmr sakna gulleplutten. <3



// Sara


Har inte alls lust

att gå ut ock rida... Det är kallt och äckligt väder ute :P Men jag måste vell... Skulle mkt hellre sitta här och läsa bloggar, chatta med kompisar osv. :D Menmen, har man hästar så har man.
Ha de braa alla ni som får sitta inne och ha det mysigt ;)


I Somras då det var varmt satt jag och Mir och myste i transporten för en träning. :D <3
//Anna

Mindy

Nu tänkte jag berätta lite mer om min ponny Mindy. :)



  • Hon heter egentligen Fantasy Mindy
  • jag har haft Mindy sen 4 mars 2008, alltså nästan 4 år.
  • Hon är nu 17 år.
  • Mindy är 134 cm i mankhöjd.
  • Hon kommer egentligen från Tyskland men vi köpte henne från ett stall i Pargas.
  • Mindy är väldigt het och när vi fick henne var det ingen annan än jag som klarade av/vågade rida henne. :P
  • Hon var inte alls fiin då vi köpte henne, nästan ful faktist. Det var helt tack vare hennes personlighet som vi köpte henne. <3
  • Mindy är världens snällaste i boxen och älskar småbarn. :)
  • Hon älskar att bli fotograferad! :D så fort en kamera kommer fram så ställer hon sig och poserar och "säger" titta på mig, jag är vackrast. :)
  • Alltid då jag kommer för att hämta in Mindy från hagen så gnäggar hon och kommer travande mot mig. Fast hon har gjort det nu i flera år så blir jag alltid lika glad. <3





Jag kommer inte ens ihåg hur livet var utan Mindy. Hon är en ponny som jag alltid kommer att älska. <3

// Anna

Något ni kanske inte vet?

Jag tänkte skriva några punkter om mig och ponnyer jag rider som ni kanske inte visste om.

x För ca. 1 år sedan använde jag 5 olika mediciner.
x Min mamma hade canser förra året. Men klarade sig bra som tur.
x Emil har storlek cob på grimman.
x Jag kan inte spara pengar, jag slösar alltid bort dem.
x Jag har godis strejkat i ett år.
x Jag vill åka till Sverige och studera.

Blev bara kort nu, men kan fixa mera. ;)
Tänkte också någon dag fixa lite flummbilder på mig och ponnisarna. (:



// Sara


Lat ponny.. o.o

Jag red Emil idag, vi jobbade mycket i skritt. Skänkelvikningar osv, gud vad han var lat idag.. Haha vill inte änns tänka tillbaka. Men fir på ängen redvid och travade i lungtakt en stund, då höll han takten hela tiden, utan att försöka bryta av.
Får se ifall det blir någon tävling på lördag, för vet ine ifall vi har två bilar som kan föra oss, inte två transporter heller för den delen.. Men hoppas, jag skulle isf delta i 60 cm med Valtsú, kanske i en lägre klass med Emil.


Jag och Venla i sommras.. liiite het ponny..

// Sara


svårt att bestämma mej..

Nu vet jag inte alls om jag ska köpa en sånhär hjälm:




eller en GPA





Vilken ska jag köpa?? hjälp mej! :D

Men jag ska iaf beställa ett par sånahär ridbyxor i brunt.. Har ett par tävlings (som ni kanske ser :P)
och jag tkr riktigt mkt om dom så därför beställer jag dessa istellet för pikeur ridbyxorna som jag visade på bloggen förut. Plus att dessa inte är lika dyra. :)



// Anna


Valtsu eller Emil

Ska idag också och rida Valtsu eller Emil. Lydia ska med, hon rider säkert Findus. Findus är nog enligt mig nästan den sötaste shettisen i stalle! Han är så otroligt härlig till sättet! :D  Värdens gulligaste shettis med underbart temperament, pigg att rida och arbeta bra. Dock lite liten men väldigt kraftig. =)

Bild på Findus i förra vinter <3

// Sara


så mkt tid

Det känns verkligen som att jag har såå mkt tid över nu då jag bara rider Mir lite lättare. Man inser verkligen hur sjukt mycket tid hästarna tar. Det är inte bara en eller två gånger som jag har tänkt "varför vill jag egentligen ha hästar?". :P Jag har endå haft egen häst så pass länge så jag ser inte på ridning som en hobby mera. Mer som ett slags arbete. Är det någon som känner på samma sätt som mej eller...?

Men nu då jag har mera tid över så ska jag åtmistonde passa på att rida Mindy lite mera. :) Jag hinner aldrig på vintern rida henne så mycket som hon egentlige skulle behöva... :/ Mir kommer ju trots allt i första hand. I somras var Mindy riktigt fin då jag hann rida henne tillräckligt. :)

Här är några bilder på Mindy från i somras. :) <33




Jag vet att vissa bilder skulle måsta redigeras men eftersom att jag nu just är på en sån jävligt slö dator så skulle den få damp om jag skulle redigera dom.. :P

// Anna



Gårdagen

Hahah, jag lovade ju att berätta om resan som skulle ta två tommar som blev 7 timmar lång. Första problemet uppstod vid lastningen av Findus. ( vi var dock redan då lite försenade) Det tog 50 minuter lockande och så tillslut fick vi indraget honom med lina. Det höll hela tiden på att snöa o det var riktigt hala vägar.  Då var vi ca t timmar föresnade, vi körde till manegen. Hoppade, skulle lasta in ponnyerna. Då ville inte Vlatsu heller riktigt in, men han var inget problem. Inte Findus så heller, han gick in i sin egen fälla.. Nåja då ska vi köra uppför en liten men brant backe med husbil och transport. Där lämnade vi fast..  Efter ca 30 minuter ringde vi hjälp och då började Findus bli riktigt orolig. Valtsu stog lungt och åt hö hela tiden. <3 Men vi blev tvungna att ta ut dem, de skulle ha kunnat gå hur illa som helst då Findus hade halft panik i trailern.
Så då tog vi ut pojkarna och fick skritta med dem. Sedan tod det en tid att hitta boxplats till Findus. Så förde vi hem Valtsu och sedan hämtade de Findus så han kunde stå i transport utan frambom, sidoväggar.
Jag kom hem kl 22..

Hoppträningen gick ganska så bra. :) Vi hoppade typ 80 cm..
Men kom lite fel på det en gång så jag flög av. Vi hade heller inga hinderstöd så vi fick komma på egna lösningar.. ;)


// Sara


lite mer :)

Nu tänkte jag berätta lite mer om mig, vi hade ju bara en kort presentation i början så. :)

  • Mina föräldrar är bönder så jag bor alltså på en bondgård. Det är därför vi kan ha våra hästar här hemma, eller varför vi överhuvudtaget kan ha hästar. :) Pluss att det finns en massa årkar att galoppera på och vi kan ha egen ridplan osv. Så det finns fördelar med att bo på en bondgård trots allt :D



  • Förut var jag blond, nu kan man nog säga att jag är brunett. :D Vet fortfarande inte vilket jag passar bättre med... :)
eller ?

  • Ibland är jag lite grann allvarlig och jag har faktist en seriös sida oxå och kan vara ganska smart. Men ibland kan jag vara helt puckad. haha ;) då jag är på det humöret tyckar jag inte att någonting alls är pinsamt och jag kan göra lite vad som hellst, ibland sånt som ångrar etferåt... :P men sånt gör vell alla? :D
Bild då jag var på det humöret att ingenting alls i hela världen var pinsamt.. :) Lite pinsamt att visa dom på            bloggen men ni har vell rätt att få reda på vem jag egentligen är..? ;) Ta inte dessa bilder alldeles för seriöst           ... :D




  • Jag tycker nog om Justin Bieber lite i hemlighet... ;) Han är ju för faen bara sååå sööt!!! <3 ;)


Nu blir nog sara glad då jag har en bild på Justin Bieber på bloggen. :) eller så inte :D
Lyssna på denna sång, sååå bra. <3
http://www.youtube.com/watch?v=o9tJW9MDs2M&ob=av2e


Så detta var lite om mig. Finns mkt mer att berätta men jag kan ju inte skriva ett huur långt inlägg som hellst           heller. ;)

// Anna .D

-.-

då jag kom hem från skolan så for jag till min farmor. Där på hennes dator gjorde jag ett ganskalångt inlägg, men så försvann det!!-.- för hennes dator är hemskt slö och konstig... såså :P nu har jag iaf haft ridlektion åt min "lilla elev" :D det gick riktigt braa. :) nu ut och mocka stallet och ksnske rida Mir. :)

Detta är annars mitt skolfoto 2011.hade inget annat då jag är på mammas dator. :P


// anna


Stall dags

Kom nyss hem från skolan, och ska snart och pysa iväg till stallet. Ska rida Emil eller Valtsu. Får se vad som går att göra, hoppas planen är bätre idag änn igår. :P
När jag kmr hem tänkte jag skriva om gårdagens händelser, som 2 timmar blev till 7 timmar.


Fina Emil innan hopptävling. <3

// Sara


Hel dag..

På morgonen for ja kl 10, och kom hem kl 19 ikväll. Blev en lång dag! Skriver mer om vad som hände imr. ;P


Sommarfeelis..

jag sitter och kollar igenom gamla filmer och foton från sommaren... Sjukt mkt sommarfeelis jag får! Jag tkr inte alls om vinter. </3 Nejj, sommar ska det va! :D

Marie & Frida, Jag & Mindy i somras :)


En av de bästa sakerna att göra på sommaren är ju ändå att bada med hästarna. :D  ca 1,5 km in i skogen hos oss så finns riktigt fina "sandgrävnar" som vi kallar dom att simma i med hästarna. :) Detta är en dålig förklaring på "sandgrävnar" men ungefär: Då dom tar sand ur skogen uppe på åsen så bildas det olika stora (ibland stora som små sjöar, ibland små som pottar) gropar med grundvatten i.  


Jag & Mindy <3

Jag måste bara göra detta onödiga inlägg... haha :D

// Anna





snö..?

Jag kom nyss tillbaka från en ridtur i skogen med Mir. :) Jag såg ingenting, för det snöade (!!!) så mkt! :D Jag vet inte riktigt om det är bra att det kommer snö eller inte...? Men Mir var iaf duktig och hittade utan så mkt hjälp av mig. :) <3

Nu just håller jag på att lägga in filmer på datorn från videokameran som ingen har orkat lägga in.. :P De flesta filmer är från hopptävlingar i somras. (Y) Så snart kanske det kommer in en video på bloggen oxå. ;) Problemet är bara att man ju måste lägga in dom via YouTube och jag har ingen youtube sida... Men jag får vell fixa en åt mej. :)

// Anna

Tidsinställt

Nu är jag nog påväg på hoppträning till manegen. ( Tidsinställt ) Jag borde ha med kameran så ifall jag fått någon kommentar om att ni vill se film så lovar jag att jag ska fixa det, fast hela datoren skulle vara emot mig. ;) Jag ska hoppa lite högre med Valtsu, eftersom vi ska starta 60 cm på lördag första gången. Har tävlat 50 cm hittills, men i förra tävlingen så var sista oxern typ 60-65 cm. 
Jag
tycker det är jäkligt irriterande då man tävlar en speciell höjd och då finns det hinder som är högre änn den höjden. För mig så spelar det inte så stor roll om jag tävlar 50 cm med en shettis och det är 60 cm oxer i den klassen. Men 60 cm bana börjar nog redan vara ganska högt för en shettis, och om det då finns oxrar på 70 cm så börjar det bli lite dumt. Med Valtsu gör det nu knappast inte så mkt, han har hoppat hela banor på 70-80 cm. Men ändå! Speciellt i såna banor där hinderna är typ 30-40 cm, där små barn kanske tävlar första gången och då finns det högre hinder, det är nog ganska fel!
Får se hur det går imr då, vi är ju 2 ellr 3 som ska rida med Valtsu så det blir nog säkert bara kort, så jag får hoppat ett par språng. :)



Snö Snö Snö

Gud vad jag väntar på att det ska snöa ordentligt nu! Förra året denhär tiden hade vi fast hur mycket snö som helst, nu har vi ca 2 cm. Det känns ganska så dumt/konstigt/ovant, det ska ju faktiskt vara snö i december. Ordentligt med snö! Så nu sitter jag här och väntar på snö, det blir strax så mycket ljusare då. Och så slipper jag med snöskotern till stallet. Det längtar jag nog nästan mest till! :D Hoppas Hoppas Hoppas det kommer mycket med snö till jul lovet!



// Sara


första gången

Detta är ju första gången jag har en blogg så jag vet inte riktigt hur man ska alla gånger... :P Om ni har några tips eller ideer om vad vi ska blogga om så säg bara till! :D Sara är ju mera erfaren än mig men.. :)

Jag har ju inte lagt upp så mkt bilder på Frida på bloggen så här kommer några. :)



jag & Frida ute och kör i skogen. :)


Marie & Frida på tävling :)



// Anna


Emil

Red Emil idag, det gick helt okejj. Planen var i dåligt skick, den var super skarp. Så vi skrittade mest där. Raka linjer och skarpa hörn, och lite skänkelvikning. Han började genast arbeta bätre i skritt då vi gjort några skänkelvikningar. I traven var han lite efter men eftersom jag inte kunde trava knappt något på plan så var det lite svårt att göra något åt det. Jag for sedan på ängen bredvid och travade och galopperade lite mer. Han var jäkla pigg där och så efter en liten bit galopp bockade han så sadeln for fram och jag i backen. :P Men efter det så hade jag honom att galoppera lite längre, han tyckte det var otroligt tungt. Så när jag sedan travade av honom där försökte han bocka och fatta galopp när jag svängde på volt. Bus gubbe! Men han var duktig ändå! <3



// Sara


Skogsmullar

Nu är jag hos min kusin Milla och vi ska så småningom gå och rida hennes hästar, Viivi & Ölme. :) De är världens härligaste skogsmullar :D


Viivi &  Milla :)

Men Viivi kan nog hoppa oxå ;)


Ölme


// Anna

Dagens planer


Jag har rid lektion kl 14, vet inte riktigt vem ja ska rida. Emil, Valtsu eller Malte blir det nog. Jag gissar att planen är i ganska dåligt skick, så det blir knappast nån riktigt tung ridning.. Speciellt inte heller om jag rider Malte, för han har inte den konditionen att orka en hel timme. 

Tisdags planer
Vi ska trogligen till manegen med två ponnyer och typ 5 ryttare. xp Så det blir nog inte så mkt ridning för min del, jag ska säkert bara hoppa upp på Valtsu och hoppa ett par större hinder/oxrar. :)

Onsdags planer
Rida Emil efter skolan

Torsdags planer
Rida Emil efter skolan

Fredags planer
? :)

Lördags planer
Tävling med Valtsu, Emil också ifall han kmr med. :)

Söndag-ingen aning :)



// Sara


Visst kommer ni alla ihåg reflexen...?

Det är såå viktigt med reflex då man rider. Jag tycker bara att det är dumt att inte ha reflex på sig och p.g.a. det riskera både sitt eget och hästens liv. Jag änvder alltid reflex då jag rider i terräng eller på vägar höst/vinter/vår. Alltid då det är mörkt men oxå mitt på dagen nu på hösten, eller egentligen vintern... :)

Själv har jag en reflexjacka. Det är ingen ridjacka, bara en helt vanlig arbetsjacka med reflex på. :) Den är kanske inte så snygg men rekomenderas verkligen för man syns riktigt bra med den pluss att den är varm! :)

 Dålig bild på mig och min reflexjacka men jag hade ingen annan....

Åt Mir och Mindy har vi reflextäcken, har inte hittat något för shettisar...? men såklart använder vi oxå vanliga benreflex och sånt. :)

Detta reflextäcke från horze vann jag på en tävling, så det använder vi åt Mir. Riktigt bra. :)

// Anna


Tråkigt

Nu ska jag snart till Ishallen till cafét, ska vara där i 5 timmar men bloggar nog då jag kommer hem.
Ska vell ladda upp filmen då ifall nån vill se.. :)



// Sara


Vinst i Agillityn idag!

Jag och Nuusku startade andra sista hon hade gått med 3 andra stycken före, men var pigg ändå. Vi blev NHVs första agillity mästare. :D Jag tävlade ju med Nuusku för att hon är inne i en "period" där hon inte är riktigt sig själv. Hon är ju stallets snällaste ponny, men hon har nu på senaste tiden varit lite sur osv.. Så när man springer med henne så försöker hon nappa i armen. Så det var ändast vi lite äldre som tävlade med henne. Ifall ja laddar upp filmen så synns det vad jag menar... Dennis som filmade fick inte med dem tre första hinderna på filmen, men det är som samma som de tre sista så det gör inget.

Kommentera gärna ifall ni vill se filmen. :)


Nuusku idag :)


Guld medaljen och rosetten, alla som tävlade fick en sådan liten. :)
// Sara


Hemma :)

Nu är vi hemma igen. Jag tyckte att Piia Pantsus träningar var riktit braa. :) Vi fick värma upp ganska fritt, hoppa lite uppvärmningshinder, och sedan hoppa bana. (: Banan bestod av olika linjer, kombination, trekombination, ett vääldigt smalt hinder, mur, ganska mkt oxrar... Jaa lite allt möjligt. =) Piia var noggran men berömde oxå på samma gång. :) Det märks att Henric Ärnrots träningar (som Mir och jag har varit på några gånger i höst/vinter) har gett resultat, och det är alltid roligt. :D



Eftersom att både jag och mamma glömde att ta med filmkameran så blev det ingen film... Och nu i december ska Mir ha vinterledigt en månad från allt hoppande så att han är fräsh då nästa säsong börjar. :) Det är ju alltid bra att ha ca en månads vila med lite lättare träning åt hästar som tränas hårdare, så att dom får "återhämta" sig.

Bild på Mir från förra vintern. Ååh, vad han vad luddig på denna bild! :D Nu är han klippt. :P


Nu har jag ju som sagt ingen film att visa er från dessa träningar, men kanske ni skulle vilja se en film från någon tävlig i somras..? Bara att säga till så laddar jag upp! :)

//Anna

Gästbloggat

Jag blev tillfrågad att för några veckor sedan att gästblogga på en blogg. Då kom vi överräns om att jag skulle göra det då jag startat bloggen alltså (FSekipagen.blogg.se).  Ni kan läsa inlägget direkt då ni klickar på denna länk: http://chevalletti.blogg.se/2011/december/gastbloggning.html#comment

Nu ska jag tvätta mig och dyka ner i sängen, ska stiga upp kl 09.00 imr eftersom det är agility tävling. :)


Jag och Ada i Mustiala i södra finland, Ada var riktigt trött efter att ha dagen/natten innan stått ca 7 timmar i transporten så hon var inte så pigg inne på banan.

// Sara


Fiona

Saknar denna ponny så otroligt alltid ibland! Hon var såå fiin!! Jag har ju varit och ridit henne några gånger sedan hon flyttade, men hon hade ändrats under tiden hon var på ridskolan, väldigt väldigt mycket.
Hon är inte riktigt längre den pigga, sammarbetsvilliga ponnyn som hon var innan. Jag red henne väldigt mkt vinter & våren 2011. Jag tänkte visa lite bilder på oss.


















Fiona & Lydia


Jag och Fiona på "riktiga" träningar.


Så otroligt fin ponny <3






En liten film från då jag red Fiona en gång i vinter.

// Sara

Sovdags?

Jag borde verkligen gå och lägga mig snart för jag måste stiga upp kl. 5 imorgon... klockan är ju en timme senare här i Finland och träningarna börjar kl. 9 imorgon och det tar ca 2 timmar att köra till Lehtimäki plus att det kan vara halt. Men det är verkligen svårt att gå och lägga sig klockan tio en lördagskväll! :D men jag antar att det är enda sättet att inte vara som en ridande zombie imorgon. Haha ;)

hahaha, mig och min kompis på haloween förra året. :D jag = zombie?? ;) så otroligt roligt vi hade den kvällen. :D
kanske borde ha varnat känsliga läsare för denna bild...? ;)


Men för att ni inte ska tro att jag alltid ser ut som på bilden ovanför (för det gör jag som tur ej!) så är det bäst att jag lägger upp en bild som är liite mera normal. ;)


// Anna





Pia Pantsu

Till att börja med så måste jag be om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Både jag och Sara har i helgen varit hos en kompis och har därför inte haft möjlighet att blogga... :/ Men nu ska det bli ändring på det! :)

Imorgor ska jag iaf med Mir på Pia Pantsus träningar. (: Det är nästan alltid väldigt lång väntetid till hennes träningar men så var det denna gång någon som uteblev så då hade vi turen att komma med! :) Detta är första gången jag ska på en Pia Pantsu träning så det blir spännande.. :D

Jag har själv nästan ingen aning om hur hennes träningar brukar vara och vilken ridstil hon egentligen har, men det får vi se imorgon. :)

Nu ska jag och rida Mir och putsa lite utrustning. Bloggar mera ikväll! :)



Denna bild är från region/nationella tävlingar i Kalajoki i somras. Bilden hittade jag på nätet (adressen står på bilden) och där har de ganska många bra bilder från tävlingar runt om i Finland. Eller mest från österbotten... :)

// Anna


Ponnyagility

Jag ska tävla i ponyagility imr med ponnyn Nuusku. Jag har inte tävlat med henne förut eftersom jag endast hittills har tävlat med Ada. Lydia ( min lillasyster ) har tävlat mest med Nuusku och vunnit över mig, så imr får vi se om det beror på ponnyn eller oss.. :P
Ni som inte vet vad ponnyagility går ut på så tänkte jag skriva kort om det.
Det är lite likadant som med hundar, men hundar springer lösa och man har fast ponnyn. Det tas tid hur snabbt man hinner genom banan med så lite felpoäng som möjligt. Felpoäng får man t.ex om ponnyn fäller ner en kon, trampar på utsidan av bomgatan osv.. Beror ju på vad som finns för hinder.  Det är lite polika på hur man sedan räknar ihop resultaten men det brukar vara så att 1 felpoäng är ca 2 eller 4 sekunder som man sätter till i tiden. Den med kortaste tid vinner ju då. Jag kan nog ta och fixa ett längre och intressantare inlägg ifall ni vill om Ponnyaglity. :)


// Sara

Blev ingen Emil idag =(

Eftersom jag skulle till stan och byta mina skor till ett större par. Så nu passar skorna bätre. :) Så kunde inte farmor skjutsa mig tll stallet längre efter att jag kom hem från stan. Så jag slapp inte dit. Jag är lite trött nu, vaknade kl 06 imorn. Imr är det som sagt skolbal och efter skolan ska jag och Anna till Julias. Vi ska äta good maat och sedan ska vi på ungdoms samling. SÅ får vi se vad vi hittar på under kvällen.. ;)
Det här blev inte så hästrelaterat inlägg men eftersom jag inte varit i stallet på en tid nu.. :( Så är det lite svårt för mig att skriva om det. Men ag har tänkt skriva ett inlägg om ponny agility, eftersom jag håller själv på med det. Så tänkte jag skriva ett inlägg om henna jag rider för. :)

Hoppas ni inte tkr mina inlägg är alltför tråkiga, men jag gör mitt bästa för att få det så hästrelaterat som möjligt.


Jag och Ada på Agility tävling, vi kom andra. :)

// Sara


stressigt

Nu ska jag börja ställa mig och Mir för hoppträningen ikväll. :) Jag kommer nog inte hem förän en tio-tiden ikväll och hinner därför inte blogga mer idag. Eller jag skulle hinna men jag måste lägga mig tidigt eftersom jag måste stiga upp kl. 5 imorgon då jag ska rida före skolan.... men nu ska jag skynda mig! Ha de braa :)
//Anna


På dressyrtävling förra vintern. (:

sista prövningen

Imorgon har vi självständighetsbal i skolan. Nu har jag lite problem/alternativ med min klädsel. :P kanske ni skulle kunna ge mig några råd...? :)

Hursomhellst, detta är iaf klänningen som jag hade tänkt ha. Jag har själv sytt den och skulle gärna vilja veta vad ni tycker om den. (: 

OBS!! kolla inte på mitt ansikte eller hår, hade brottom då jag tog bilden så det är därför jag ser ut som jag gör...

Ett annat alternativ är denna klänning men jag själv tycker att den andra passar bättre till bal... (=



Sen är det skorna... Jag har två par som jag har svårt all välja mellan. Vilket par ska jag ta?? (:
Par 1


Eller par 2?


Svara ärligt vad ni tycker! (:

// Anna

RSS 2.0