Lite nya grejjer

På samma gång som jag var och färgade håret så for vi och kollade lite i en hästaffär. Där hittade jag en uubermysig tröja och vinterjackan som jag skulle ha behöft hela vintern. Men aja, bättre sent än aldrig :)

Min supermysiga jacson tröja :)


Och min fluffiga jacson jack :D

Huups fel väg, orkar inte svänga bilden :P

// Anna


nya hårfärgen

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mej.. Men jag är ändå riktigt nöjd :)
Färgen är typ mörkbrun med blonda och kopparfärgade slingor i :D

Här kommer lite bilder :)




// Anna


Sjukhus

Jag har varit på besök till sjukhuset idag. Skadade mig på hästtransporten. Då jag skulle ha ner den översta luckan. Så klämdes min tumme mellan luckan och transporten. Då jag drog av handsken var jag rädd att min tumme kommit lös. Det hade den som tur inte gjort. :P Men så började det pumpa ut blod ur tummen, ett ganska så djupt jack. I snön så fanns det blod lite här och där.. Men så fick vi blodet att sluta, faffa hämtade mig och vi körde hem. Där hemma så sa både mamma och pappa att vi ska åka till sjukhuset och tur är vell det.. För det behövdes 4 styng till såret. 4 styngn på tummen är nog ganska mycket ändå. Så nu kommer jag leva på värkmedicin ett tag. x) vet inte hur det blir med ridningen, vi skulle hoppa första gången imorgon. Får se..

 

// Sara


Läkarbesök

Var nyss och kollade min arm till en läkare.. Jag råkade att slå  i den ganska så rejält igår och nu så kan det kaanske vara en spricka i den. Jag ska och röntga den på måndag.

Nu ska jag iaf till frissan och färga och klippa håret. :) har ennu inte bestämt mej vilken färg det blir.. Det får man se då :D


/Anna 

Vår? Njaa..

Sitter som bäst nu och äter morgonmål och klickar runt på olika bloggar. Finns inte många bloggar där dom har lika mycket snö som vi har på bilderna.. Finns det ingen annan med snö? Vi har iaf massor, och det håller verkligen inte på att smälta ännu. Idag har vi super fint väder, bra stallsväder. ;) Jag ska snart till stallet och rida Livponnin.
Skulle nog vara super fotoväder, men eftersom jag har kameran hemma så blir det trogligen inga bilder.. :(



// Sara


4 timmar i stallet

Liv blir bara bätre och bätre för varje dag som går. :D Imorgon ska jag rida som vanligt men på Torsdag blir det att testa och hoppa. Hans ägare säger att han piggnar till och är super kul att hoppa med, så det låter ju bra!
Den nya fleecen är verkligen super super bra! Fast jag igår nog funderade över lite vad jag hade sänkt mina pengar på... Men jag tror nog den är värd det! Super varm och mysig! :D

// Sara


hemmaaa! :D

Och så var man finally hemma :D Det har varit ett helt  kul läger ändå. :) Lite fängelse känslor, i medeltal under 4 timmars sömn per natt och förvirrade tankar ibland men annars bra. :)

Hemkomsten firar man med en sipsipåse och juissi (Y).


Denna bild blir nog Sara superglad över, haha <3

Ha de braa allesammans! :D

// Anna

Dagens planering gick åt skogen. :p

Min planering för dagen gick inte riktigt som den skulle.. Eftersom jag tänkt fara till stallet redan på morgonen. Men så sov jag till halv 2.. x) Så vet inte riktigt hur denna dagen blir. Åker vell till stallet nu snart och rider Liv. Ifall jag slipper dit på något vis.. :)¨

// Sara

Dagens inköp...

Det blev lite mer shoppat för min del änn vad jag hade tänkt mig.. Jag skulle köpa hjälmen och se ifall jag skulle hittat nån billig fleece eller liknande. Hjälmen blev en marinblå charles owen. Riktigt nöjd med den. :) Så blev jag förelskad i en sjukt varm & fin kingsland fleece. Den var nog en aaaaning dyrare en vad jag tänkt mig.. Men jag var tvungen! :D Det viktigaste är ju ändå att jag är nöjd, eller? ;) Dessutom är en svängbar, vilket är kul. Då är det ju som om det vore två olika.. ;)
Nu har jag noll pengar kvar..





// Sara


Liv

Jag blir bara mer och mer fast för den här ponnyn för varje dag som går. Han är så underbar, hoppas vi inte behöver skiljas åt på länge.. Han var mycket piggare idag. Men det berodde nog på att underlaget, alltså snön. Planen hade blivit plogad så det gick super bra att rida. :) Ponnyn var pigg och frammåt och trampade på bra. Han gick t.o.m fint i vänster varv, häns sämre varv alltså. Hade med mig system kameran till stallet idag. Vet inte riktigt vad som är fel i den men..









Min absoluta favorit bild för dagen. :')

// Sara


Vinterland

Det är otroligt hur mycket snö vi fått hit till Finland. Ännu på julen hade vi inget alls.. Jag har tagit min system kamera i bruk nu igen. :) Den fungerar helt okejj.. :P





// Sara


Schabrak att dö för

Har pratat i telefon med Anna nu en hel del i kväll/dag. Och jag tor vi har ganska tur som inte behöver vara på det lägret som dom är på. Verkar som om de lever i ett fängelse. :P

Har också nu under tiden googlat runt på schabrak och jag har verkligen fastnat för Schockemöhle shabrak. Snygga och stilrena, speciellt dressyrschabraken. Ifall det lämnar över något efter hjälmen så skulle det sitta fint med något utav dessa.




Den första är nog min favorit. Tror det skulle bli ganska fint på en rödfux också. :)
Får se hur det blir med den delen..
// Sara


Stan imr

Dagen jag längtat efter nu väldigt länge blir imorgon. Då ska jag hoppeligen köpa min hjälm. :') Blir trogligen Charles Owen marinblå. De flesta tyckte jag skulle ta svart, men eftersom jag är så ljus så skulle jag trogligen se ganska blek ut. :P

Men kanske jag hinner ändra mig tills dess. Efter stan så får jag hoppeligen testa hjälmen direkt.



// Sara


Söndag

Värdet idag var verkligen super fint. :D Städade lite i hagen och så höll jag på med Liv lite från marken. Han har nog knappast inte blivit tränad så mycket från marken.. Men det fick bra. Han följde mig i skritt, inte i trav.. Lat mask. Så fick jag honom att backa endast genom att säga backa och med löst grimskaft och med handen klappa honom mellan frmabenen, eller vad det nu heter.. x) Efter det så stog han i solen och njöt av borstningen. Gullig ponny. <3

I ridningen var han dock lite latare idag. Men helt bra ändå.. :)


// Sara


Godnatt

Nu ska jag vidare och sova, gonatt <3

// Sara

( Jette kult inlägg... )



Piercing

Jag & Anna ska snart fixa piercing i naveln, men det har bara skuttast fram och fram.. x) Eftersom vi kan ju inte riktigt rida dom närmaste dagarna efter det. Speciellt jobbigt för Anna, eftersom Mir helst inte ska ha fler vilodagar änn 1 i taget. Men det måste fixas innan sommaren.. Vi har ju nog några månader på oss änn. Jag är säker på att jag kmr svimma av.. x)


Då jag gjorde hålet däruppe så bara skakade jag innan. Då hålet var gjort så var jag bara överraskad över att det inte tog så ont.. Först efter i bilen på väg hem så började örat leva sitt eget liv.. :p

// Sara


HEJA FINLAND

Nina Fagerström i ledning

Hoppning Med två klasser kvar i den sammanlagda tävlingen om årets speciella tidshoppningspris är finska Nina Fagerström i ledning.

http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Nyheter/2012/2/Nina-i-ledning/

Bild lånad från google.

// Sara


I väntan på stallet

Väntar som bäst på att slippa till stallet. Ska rida Liv nu igen, andra gången. :D Igår så var jag endast och såg på då ponnyklubben löshoppade ponnyerna och så borstade jag Liv, lääänge. Mysigt.
Bloggar senare om hur det gått. :)

// Sara


Sjuk hund

Larry är fortfarande lika sjuk. Han har säkert skadat tassen lite allvarligare.. Han brukar hon ofta börja halta och låtsas ha super sjuk tass, men nu har det hålli på ända sedan igår kväll och han kan fortfarande inte änns gå på den.. Verkar som om det får bli veterinär besök för honom i början av veckan. Vet inte riktigt hur jag ska göra med honom, eftersom jag är ensam hemma nu med Julia. Och ska sedan till stallet och jag vill inte lämna honom ensam nu.. Får se ifall fammo & faffa kan ta hand om honom.
Jag är en sån som oroar mig lite överdrivet mycket.. Speciellt då det handlar om Larry, han har haft ganska otur och hamnat till veterinären ganska mycket. Men aldrig något allvarligt, som tur!


Choklad bruna ögonen. <3
// Sara


Uppdrag " Bli Feta"

Snart kommer julia hit. Vi ska till grillen, och butiken och shoppa maaat.. <'3 Så blir det film maraton eller något liknande ikväll.
Larry Boy har skadat tassen, han hade haft så bråttom ner från snöskotern att han ramlat med tassen före och har nu haltat i snart 3 timmar.. Stackars vovve. :(



// Sara


Snabb sväng via stallet.

Jag ska snabbt nu till stallet. Är inte där så länge för har inte ordentliga kläder.. x) Ska bara pyssla lite om Liv, sötnos. :') Imorgon ska jag rida honom igen (trogligen) andra gången. Får se hur det går.

Jag & Liv första gången. Jag ser lite mindre ut på honom en på shetlandsponnyerna.

Käraste Finaste Bästaste Emil <3

// Sara


Nu är det bara Sara som kommer att blogga för några dagar

Idag så åker Anna iväg på rippiläger så då kommer hon inte att kunna blogga eftersom att man inte får ha med sig datorer dit.. Så som rubriken säger är det nu Sara som kommer att sköta bloggandet ända till tisdag då Anna kommer hem. :)

// FSekipagen


hjälm testning...

Idag i stan så shoppade jag lite tyg till ett par sommar byxor och en topp som jag sy på textil. Blev helt okejj tyger... :P Vi hade gabska bråttom, men vi slank snabbt in till Foto-björndahl. Där testade jag Charles Owen hjälmen och Uvex. Hittills har jag varit säker på att det skulle bli en Charles owen, men jag gillade även Uvex hjälmen en hel del.. :) Uvex hjälmen är en aning billigare, men det är ju inte så stor skillnad. Vill att jag ska vara nöjd med den. :)
Hade ingen bild på Uvex här på Ipaden, så jag får fixa det nån annan gång. ;)
//Sara

packar :D

nu just håller jag på och packar till rippilägret som vi åker till på fredag. Vet inte om jag direkt ser fram emot det, jag skulle nog hellre gära nåt annat på sportlov menmen.. Kanske det kan bli kul endå :P

Och så kom jag på att jag sitter med ett par slalomglasögon på huvudet..? Ööh varför :P


// Anna


Första ridturen med Liv

Idag red jag ponnyn första gången. Han har ju inte gjort mycket på ett halvår så han har inte så bra kondition, han var nog mot latare hållet. x) Liv och Findus hade sprungit hela dagen innan också. Livs sadel är i ganska dåligt skick, den är väldigt gammal. Så ifall det nångång blir så att vi köper den ponnyn så ska ny sadel skaffas.. :p
Bilder kommer, men går inte att ladda upp via Ipad, så det får bli sedan nångång efter stallet ikväll då jag är vi farmor och farfars. :)
// Sara

Full helg

Jag har inte hunnit blogga nu under helgen. Har haft fullt upp. x)
På lördagen så var vi och hälsasde på Emil. Efter det så blev det ishallen och sedan Lydias kalas.. På kvällen kom kusiner från Helsingfors. Så skulle jag till stallet med snöskotern men fastnade i snön.. Som tur bara en bit hemmifrån. :P

På Söndagen hämtade vi Liv. Vi var lite tveksamma om vi skulle åka först eftersom det var så blåsigt väder, men det blev bättre mot dagen. Liv är en super gullig polle. Får se hur det blir idag.

Idag efter skolan ska jag till stallet och efter det blir det en föreläsning, som verkar vara bra.
Våra datorer är sönder alla där hemma så jag bloggar från Ipaden och det taar läänge... :P


// Sara

En bra fredag

Denna kvällen blev lyckad, nu följer hoppeligen en lika lyckad helg också. Jag red Rebella ikväll, hon var riktigt fin och duktig. Det blir inga sovmornar för mig denna helgen.. :( Men jag offrar nog dem gärna åt hästarna. Nu ska jag sova, ska stiga upp kl 8 imr morn.
// Sara

Fotade lite egobilder haha :P

Här kanske min nya hårfärgsyns lite grann också :) Är faktist ganska nöjd med att vara brunett ändå :D




// Anna

har suttit i stallet i 4 timmar....

Som rubriken säger har jag suttit i stallet i 4 timmar och väntat på att hovslagaren skulle bli färdig. Jag hann putsa en hel del träns under den tiden. Bra fredagskvälls sysselsättning. :P

Just nu håller jag på att redigera lite bilder. Fotade lite med nya nikon kameran idag. :D

Dessa bilder är inte redigerade och inte särskilt bra heller.

Lillsyrran och hennes söta kompisar ute och kör med Frida :)


Mirmannen <3

// Anna


Tränare

Har funderat lite på olika tränare, vi måste ju hitta någon att träna för. Det jag vet säkert är att jag nog kmr ride en del för Niina Läspä, men hon är ju ingen "tränare". Utan har ridskola, men hon är superduktig! Gillar henne verkligen. Sedan finns det en Susanna Kupari som håller var tredje vecka dressyrträningar vi Takalan Talli. Dem ska jag nog nångång iaf på. Så sökes hopptränare här i närheten. :)



Han kan. ;)

// Sara

Bloggdesign problem

Vår bloggdesign har ju konstigt nog försvunnit. Så vi har varit utan den ett tag nu, men vi väntar på att Sara ska få ridbilder tillsammans med Liv, möjligen Anna och Mir också. Men dom har ju en del redan. ;) Efter det så kmr det ny! :D

// FSekipagen


Godis

Idag blev det godis i skolan, gymnasie eleverna som slutar iår, kom runt i hela skolan utklädda och kastade godis.. Vi fick massor, eller jag fick samlat till mig 83 st. Fast hade nog fått mer om jag hade haft bråttom. Kemi provet gick bra och så är jag super nöjd över matematik provet. Jag kan nog inte bli sur just nu. Väntar sååå otroligt på att slippa och träna! :')


Gulligulligulli<3

// Sara


Färgat håret :D

Idag då jag var hemma från skolan så passade jag på att färga håret. :D Det blev inte alls som jag hade tänkt mej...
Hårfärgen jag köpte var nån slags ljusbrun men mitt hår blev mörkbrunt/rött något sånt typ. -.-
Jad lyckas aldrig med att färga håret här hemma. Har prövat måånga gånger men det slutar alltid med att vi bokar tid hos frissan så att jag får hårfärgen fixad igen, även denhär gången.. :P

Bild kommer senare! :D

// Anna


Sjuk igen...

det börjar vara ganska många veckor sen jag sist var helt frisk... :P Har haft dunderförkylning redan för nån vecka sen och nu kom den tillbax. Jag vill inte vara sjuk, jag vill träna! -.-
Så sen när jag är frisk igen så blir det väll hårdträning som gäller. Hehe (:

Mir gubben och jag i söndags =)
Han e såå duktig min lilla kille <3

// Anna


Shopping glad

Glad just nu, förutom att jag borde sitta och plugga på kemi prov.. Har kollat runt massa på hööks osv, och hittat mycket intressanta greijjer. Mest schabrak då. x)

Detta tkr jag var finast, verkar vara hållbart kvalité också. :)

Detta skulle vara ganska fräckt ;)


Disco grimmor. <3

Får se vad som lämnar över efter hjälmen, något måste jag ju iaf köpa åt nya ponnyn! :D

// Sara


det blev en nikon

För några dagar sen så köpte vi vår systemkamera. :) Det blev en nikon till slut ändå...
har inte riktigt fotat något med den ennu men förhoppningsvis är den helt bra. :)
// Anna

Härligt med -2

Så otroligt skönt nu då det är bara några grader på minus! Så kan man rida med endast ridbyxor! Red Rebella först idag. Hon var lite spänd men efter galoppen så blev hon mkt finare och fungerade bätre. Red sedan ännu också Valtsu, men inte alls länge. Ändå for det 2 timmar bara sådär snabbt.
Nu sitter jag i min säng med Larry som tydigen verkar vilja ta över min säng.. Han ligger typ över hela.. Sötnos. Jag längtar så till söndag, kmr bli så kul & spännande! :D Skönt att det är bara en vecka med skola och sedan sportlov då vi hämtat honom, så då hinner man rida i ljus. :') Väntar också otroligt mycket på att slippa och träna på allvar nu.
Men nu ska jag börja sova, blev så sent igår..
Puss&Kram

// Sara


Från och till

Jag har nu snart tillräckligt med sparningar till hjälmen. Kmr vara SÅÅÅ stolt över den sedan då jag får den och behandla den som en gud! x) Men har nu vekat lite fram och tillbaka vilken färg? Svart eller Marin. Den marin färgade har jag testat i butiken, och tkr den e riktigt mysig. De flesta har tyckt att jag ska ta svart. Men så vill jag ju inte vara som alla andra. ;) Jag tycker Marin färgade hjälmen e snyggare. Men den passar ju inte lika bra med allt.. Får se hur det blir, om jag tar Marin så kan jag ju låna Lydias.... ;)



// Sara

Samma spår som Anna

Jag hakar på samma spår som Anna, och ska se ifall jag hittar några gamla bilder.. :D


Min & Fannys första foder ponny. Tahvo


några år sedan.. x)

På ridläger för många många år sedan.. x)

Snygg man såg ut.. ^^


Min ALLRA första dressyrtävling. xD


Typ första gången jag red Sypri


Jag och Julle. <3

Nåjaa, det får räcka för den gången. :)

//Sara


Här kommer några gamla hästfoton :)


Piril, en nordsvensk vi hade 2007-2008 :) världens gulligaste <3


Frida, jag och Marie. :) 2007 tror jag?

 
Jag och vår grannes häst Jolly :) 2007 oxå


Mind yoch jag, Frida och Milla 2008


Mindy och jag före nån tävling hösten 2008

Årkar inte ladda upp fler nu, det finns massvis haha :P

// ANNA





Har jag nu äntligen lärt mej att rida?

Det känns så nu iaf. :D Att jag har lärt mej rida Mir riktigt på riktigt. Allting fungerar så bra i ridningen nu just. :)
Så enadera har Mir en period där han är riktigt duktig nu eller så har jag nukommit på hur jag ska rida honom. Man kan ju hoppas på båda! :D


// Anna


Snabba enkla svar

Fick några frågor, som jag tänkte svara snabbt på.

Vad heter ponnyn?
Du menade säkert ponnyn på bilden, alltså trogligen Liv. Jag har nu fått veta att dom kallat honom Limppu eller något. Men tror nog det blir Liv.
Ras?
Han är korsning mellan fullblod och estniskponny.
Ålder?
10 år. :)

Jag vet ju inte så mycket om själva ponnyn ännu. Men det kommer ju fram snart. Hoppas det är en ponny som passar oss. :)

// Sara


Finns det någåt finare?



Finaste ponnyn Liv <3 Som vi hämtar på söndag. :)

// Sara

feber

Idag blev det min tur att få feber, men hade endast 37 nu då ja kom från ishallen. Så tror nog att det blir skola för min del imorgon. Det har hänt en massa nu på 2 dagar.. :D Allt är ju inte säkert ännu så kommer inte skriva något hit ännu. Men det kommer nog.
// Sara

Överraskning

Blev glatt överraskad idag.. Verkar som om vi skulle ha en foder ponny på G.. :D

Kvällen har gått på som vanligt, eller ja. Hemma, ätit godis och har sjuk hals. Pratat med både Anna & Julia i telefon. Allmänt chill.
Seriöst om man vore miljonär... <3


// Sara


Hoppträning till Karleby

Nu ska Anna snart och hoppträna till stall Trekant. Sara fölger med och filmar.. Haha lite iaf. Så hoppas vi att det dyker upp på bloggen. ;)


//
Sara


Bio <3

Vi åkte ändå på bion, men två timmar för tidigt. x) Stod fel på nätet.. Så Sara hann shoppa en munkjacka och jeans.. Två plagg som for över 100 e... Shit! :S Men hon hade ett presentkort för 60 e kvar så blev nu inte så mycket egentligen. Nu sitter vi hos Annas, har sett igenom alla saras hur mångas som helst bilder på feijjan.

// Vi <3

Sjuk hals.

Jag lever med en otroligt sjuk hals just nu. Jag var ute och mockade medan Anna red så vi skulle komma iväg på nån bio nån gång. Men jag var tvungen att gå in. Min halsvärker så otroligt. :( Det är hemskt att hosta och gör super ont. Annars har jag inget fel just nu. Anna är fortfarande i stallet, vi har tänkt gå på bio men jag vet inte ifall vi hinner längre.. Nåjaa Puss på den.<3




// Sara

Inte nuu.. :(

Jag har velat bli sjuk hela förra veckan och nu till helgen börjar jag känna mig väldigt dålig. Ååh.. På läsmötet så vinglade jag något otroligt och hade riktigt sjukhals. Det har jag fortfarande också. Första jag gjorde då jag kom hem var att laga en kopp varm saft med honung i. Känner riktigt hur den värmer magen! :D Jag vill verkligen inte bli sjuk eftersom jag trogligen skall till Annas i helgen. På lördag ska jag dessutom rida Rebella. Men ska klä mig varmt och käka burana + att jag tänkt gå ner till frysen och se ifall vi har dom orange små stygga bären ( kmr inte ihåg vad dom heter ) som har riktigt mycket någå vitaminer.. xD Gör allt för att hållas frisk nu! <3



Å jag kan ju inget annat säga om denna bild...
Charmiga vi är.. ^^

// Sara


Funderar på att köpa systemkamera..

Jag och mammma har funderat på att köpa en systemkamera.. Men det finns såå många olika modeller och sånt så vi har ingen aning om vad man ska köpa.. :P och ingen av oss är riktigt inne i det här med kameror, objektiv och sånt så :P
Men jag tror iaf att vi ska ha en nikon eftersom att de flesta säger att de är de bästa nu just. :)

// AnNa


Hoppträning :)

Ikväll så har Mir och jag hoppträning. Det var länge sen då det har varit så kallt eller det är kallt men vi måste ju träna inför tävlingarna som börjar komma så småningom... :)
Det ska bli kul. :D Eller allt utom att frysa händerna och fötterna av sej ska bli kul..

Längtar till sommaren!!! </3



// Anna

Läsmöte - låter otroligt kul.. Eller?

Min dag här hemma började minst sagt inte bra, har menat skriva klart mofi novellen som ska vara upp senast imorgon och så hittar jag inte minnes stickan.. Så har vi läsmöte så dår går massor av skriv timmar dit. :(
Jag hamnar nästan att trogligen att skriva om hela skiten.. :/ Har börjat hata noveller, har skrivit på en dekkare men tänker nog byta till Fantasy, så skriver jag bara om någå random enhörningar osv.. x) Så blir det enklare änn någå mord.. x)



// Sara


Åttondefebruaritvåtusentolv

8.Februari.2012.Onsdag

Rebella-ridning stod det på skemat idag igen. Hon e verkligen kul att rida, och hon kan! Men det är lite rostigt nu till först. Men det börjar komma fram nu igen. Hon har vad jag förstått inte blivi ordentlig riden på typ två år. (?) Idag var hon lite piggare, också i galoppen. Red skänkelvikningar i skirtt & trav, och raka linjer. Jag red med ytterbyxor, men det fungerar inte så bra. Har gjort det läänge nu, och det känns som om jag hoppar runt i sadeln som en gummiboll.. x) Dom byxorna är så hala.. Idag var det lite varmare änn det varit på en stund så red endast med ridbyxor.. Fungerade mycket bätre, dock blev det kallt. :P

 

// Sara


Interjuv

Håller som bäst på och svara på några frågor till tidningen. :)
Ganska svårt. ;)

Vad tror ni det handlar om?


// Sara

Sara - Sur ! !

Det tar 1000 år för mig att slippa till stallet.. Jag fick inte ta snöskoter och är super sur på pappa nu. Det var för "kallt" -15 är ju ingenting av vad vi haft. Dessutom med hjälm så blir det inte alls kallt. Men nångång ska jag slippa iväg dit. Nu ska jag kolla greys anatomy, och tjata vidare..
Hoppas ni har det bätre änn jag..

// Sara

Zon-terapi

Jag kom just hem efter att ha varit på zon-terapi. Det är typ att som känner under fötterna och sen så vet dom saker om ens kropp som man inte själv visste ens. Gansk coolt faktist. :P
Men man blir riktigt trött efteråt...  Som tex nu sitter jag och halvsover. :P


Jag hade nog tänkt rida idag men hen zon-terapi-tanten sa att jag inte fick... Så då blir det vell att göra något annat istället. Ganska skönt då det är så kallt ute, men samtidigt så får jag lite dåligt samvete över att inte ha ridit Mir då jag vet att han behöver ridas... Men hästarna kan ju inte aalltid komma i första hand. :)

// Anna

Rebella

Jag skulle vilja ha bilder från då jag rider, har inga alls bilder från hela vintern. :( Har ganska mkt bilder från i sommar men inga alls nu.. Beror nog på at jag inte har någåt annat änn en digikamera att fota med..
Var med Lydia till stallet idag. Jag red Rebella & Lydia red Rontsu. :) Rebella var super duktig, red henne väldigt mycket i skritt tillf först, värmde upp ordentligt, volter, skänkelvikning på volt, skänkelvikning på spår.. Hon var verkligen fin! :) Sedan flöt det på bra i trav och galopp men fick nog skänkla på.. :P
Lydia och Rontsu skötte sig båda bra. :)

Btv, mitt matteprov gick över förväntningarna! :D Trodde det skulle vara svårare.


// Sara


...

Igår så fick vi hem på posten grejjerna vi hade beställt åt Mir och Mindy.
Täcket passade perfekt på Mir och var supersnyggt! :D
Men tyvärr så hade dom skickat fel färg på tränset åt Mindy...

// Anna


tråååkig dag

Finns nog inget tråkigare att göra änn att läsa på matteprov. jag måste få bra, har otroliga krav på mig nu. Och jag tror att jag inte kommer att lyckas få så bra, som jag vill.
Jag blev bjuden att komma som tolk.. x) Till regionlicens tagning imorgon. Men jag slipper nog trogligen inte dit på grund av att mamma och pappa inte kan föra..

// Sara

Spännande :D

Igår så anmälde jag Mir och mej till vår första nationella tävling. :D Vi ska starta två klasser 110cm och en 120cm :) Tävlingen är 16-18.3 i Ypäjä, ca 6 timmars bilfärd från här var vi bor. Jag är redan nervös. :D
Mitt mål är ungefär att överleva haha :P

// Anna

Mindy halt...

Idag då jag skulle rida Mindy så var hon halt. :( Jag har ingen aning vad hon har gjort eftersom att hon knappt blivit riden något alls nu då det har varit såhär kallt... Och hon har inte sjukt heller för ja klämde och kände nogat på hela benet men hon reagerade inte alls.. ?


// Anna

Rebella & Rontsu

Jag red Rebella idag först, barbacka. Först testade hon mig lite, men gick bätre efter hand. :) Red skänkelvikningar, bakdelsvändningar, volter..  Efter henne red jag snabbt igenom Rontsu, och ramla inte av! :D Red lite volter osv och sedan på mittvolten halva volten trav och andra halva galopp.
Båda stona var duktiga! <3



// Sara


Ztreliins bloggtävling

En av de få hästbloggar jag läser varje dag har just nu en bloggtävling! :D
http://ztreliin.blogg.se/2012/february/bloggtavling.html#comment

// Sara


Bilder från idag :')

Äntligen fick jag en av dessa skit-datorer att fungera.. :) Så nu ska jag klicka lite bilder åt er från idag.
Första fick jag fota :DD Och sedan for vi på en barbacka mestadels skritt tur i terrängen. Fortfarande väldigt kallt väder, men mysigt ändå!


Findus <3

Nuusku, denhär bilden blev nästan min favorit :D

Ett par bruna vackra och vänliga Malte ögon<3

Min nya Favorit Rebella <3

Rontsu Pollen <3

Sist och Minst en bild på Ada <3

// Sara

kul...

Vi äger ingen fungerande dator.. Men jag ska försöka få laddat upp lite bilder om jag får igång datorn... -.- Jobbigt att skriva på den här. Sedan så har inte bloggdesignen fungerat? men vi ska försöka fixa det. :)

Min dag

I morse så fick jag nåt infall att jag skulle fixa naglarna. Eller det får jag rätt ofta men oftast så blir det så dåligt så dampar jag och tar bort allt. :P Men denna gång blev jag lite nöjd iaf. :)


Och nu så ska jag ställa mej ut till stallet för att mocka. Hästarna får vara inne nästan hela dagen idag då det är -30 grader ute så... Förhoppningsvis så blir det liiite varmare senare idag så då blir det vell att skritta barbacka så dom får röra på sig lite. :)


Sen om nån timme så ska jag med min mamma ock kusin och shoppaaa. :D det var länge sen sist så det ska bli kul (:
Jag ska inte direkt ha något specielt bara kolla lite. :)
Och inte slösa pengar eftersom att jag håller på att spara ihop till moped- och traktorkortet som kostar ca 500 e (ungefär 5000 kr) så...

Ikväll så ska vi på släktkalas och sen sova över hos Milla. :)
Och jaa, så skulle jag måsta hinna på ungdomssamling idag också som vi måste ha för att bli konfirmerade...

Men det var ungefär min dag idag.
Ha en braa dag allesammans!

/ Anna

Mycket man vill ha

Det finns massor här i värden som man vill ha men ej kan få. Jag hör till dem som vill ha och aldrig får.. ^^ Haha eller inte riktigt men så känns det. Man får lära sig att välga i livet. Livet är inte enkelt. Massor med motgångar, man måste klara av för att bli starkare. Det samma gäller i ridningen, man lär sig av sina misstag. Det känner jag verkligen att jag gjort. Mindre och större saker. Men man gör misstag flera gånger, jag gör det iaf väldigt ofta.. Tänker mig inte alltid för..
Sånt e livet, ta inte alltid allting så seriöst.

Så slutar jag dagen, med denna konstiga onödiga text.. x)

Lev livet, man lever det bara en gång!

// Sara


Vill ha!

Ååh vad jag vill ha denna KLfleece...

Vi skulle ha beställt den om den inte hade varit för både män och kvinnor och har därför ingen passform så...
// Anna

Pluggat^^

Mitt plugg blev inte så mycket.. x) Läste igenom en gång och försökte lära mig.. Tyvärr så är jag inte så snabblärd. Imorgon är det fredag! (Y) Hoppeligen blir det en bra kväll tillsammans med Julia. Annars stter jag hemma och spionerar på folk. ^^


Helt random pic av mig.. ^^

Jag är fortfarande utan kamera och börjar känna mig desperat. :( I Helgen blir det säkert ridning och tjäna pengar..

// Sara

Hästshoppat lite grann :)

För några dagar sen beställde jag lite grejjer åt hästarna på nätet. :)

Vi bestälde dessa täcken åt Mir:

Ett helt vanligt lite tjockare bomullstäcke. :)

Och ett till stalltäcke eftersom att det är så kallt nu så han kan behöva ett till... :)
nu då det är såhär kallt så har vi packat på mir 5 täcken i hagen haha. :D Allt för att Mir mannen inte ska frysa ;)


Och det här tränset men i brunt åt Mindy. Hon lagade sönder sitt gamla träns för några dagar sen så..

// Anna


Fotbolls träning + prov läsning

Den här veckan har jag nog gjort mest läxor på hela åttan. Ikväll blir det fotbollsträning och läsning på modersmål prov.. Jag hatar dessa provveckor.. Men idag fick jag iallafall upplämnat min novell, det känns super skönt! Nu är Enya här och vi leker med Larry, jag ska strax börja ställa mig på träning.

Larry Boy på bild :)

// Sara

Godnatt

Nu har jag halva novellen och matte läxan kvar. Klockan är 10, och jag är super trött. Men jag hoppas ni andra inte har det lika skit ställt med skol uppgifter. Men jag har iaf lärt mig att spara var 10;onde minut.. x)


Bjuder på denna bild..

Men iaf Godnatt alla sötnosar..  <'3

// Sara

-28 visade bilen..

Som rubruken lyder, nu är det kallt. Men med rätta kläder så går det att göra nästan allt som vid allt annat väder. Jag var och red Rebella lite lätt ikväll. Myysig ponny! Skönt dessutom att rida lite större ponnisar. ;) Fast shettisarna är ändå alltid bäst! <'3  Rebella gick riktigt fint, kanske en aning lat.. ^^ Men jag fick arbeta och frös faktiskt inte alls, förutom om ansiktet eftersom min halsduk jag hade över munnen näsan osv, blev våt och frös.. x) Först efter ridningen så började jag frysa lite om tånarna. Efter stallet for jag en stund till farmors och farfars.
Nu sitter jag hemma och skrivar novellen, som jag skrev en gång igår och så raderade datoren hela novellen då jag hade några rader klar.. Dit gick 3 timmar i spillo. Har ändrat den lite nu, för kmr ju inte ihåg den helt.. :)
Vill ni föresten att jag ska ladda upp den.. Lite onödigt för mig att sätta 6 timmar på en novell och så läser bara läraren den. Vill ni jag ska sätta upp den hit Lämna en komentar då.

// Sara


UschUschUsch vad kaaaallt...

Inte roligt med -25 då man har tre hästar. Red inte ens något idag då jag vet att mina fingrar ändå bara fryser så att jag inte kan rida.
Men det största problemet med fötterna är faktist fixat! :D
Jag har nämligen köpt ett par skor med nån slags värmeslinga i typ..? funkar faktist. :)
Blir upp till 70 grader varma så... ;) Och dom säljer skorna ända till Sibiren haha :D


// Anna

-25

Nåja, skolan klart och nu blir det stallet. :)
Men blir nog lite kallt i -25 grader.. Jag har inte riktigt ordentliga skor eller andra kläder heller..
Får blogga mer senare, och så ska jag hojta till åt Anna så hon inte glömmer helt bort bloggen. ;)

Den här kameran har jag drömt om att köpa nu då vi måste köpa ny..

// Sara

RSS 2.0